0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vest mesterskabet bød på en god og sjov weekend i Hjørring

13-10-2022

Den lokale svømmer, Elias Hanghøj Jonsson, nød at være på hjemmebane og blev motiveret af stemningen.


Denne weekend blev Øst og Vest mesterskaberne i kortbane afholdt. Vest mesterskabet blev afholdt i Hjørring Svømmehal, og i Øst blev det afholdt i STT Taastrup Svømmehal.
Forud for weekendens stævner, var lokalarrangører spændte og glædede sig til at skulle afvikle et stort stævne, hvor mange forskellige svømmere, trænere, dommere og gæster ville deltage.

Forventningerne var mange, og i Hjørring var det særligt vigtigt, at dagene sluttede og startede ordentligt – med et dejligt sted at sove, og god mad og spise.

 

En erfaren svømmer fra Hjørring, blev motiveret af den gode stemning.

 

Elias Hanghøj Jonsson har svømmet i Hjørring svømmehal hele sin svømmekarriere. Han startede da han var 8 år gammel, og har siden da svømmet i 12 år. Heraf har 10 af årene været på konkurrencehold.

Elias erkendte at det selvfølgelig var en fordel at svømme på hjemmebane, selvom der også er noget særligt over, at være på svømmestævner rundt om i Danmark.

 

”Der er selvfølgelig mange fordele ved at svømme på hjemmebane. Man er blandt andet vant til højden på startskamlerne, dybden i bassinet og følelsen af vandet i bassinet. Når det er sagt synes jeg dog også at det kan være en fordel at svømme på udebane. Det giver en god stemning at sove i et klasseværelse med sit hold og det er en stor del af det som jeg forbinder med at være til svømmestævne,” siger Elias.

 

Han var glad for den gode stemning i hallen. Når man svømmer på hjemmebane kan det godt komme til at føles som en ”normal” dag, men stemningen i hallen gjorde, at han hurtigt kom i den rigtige stemning.
Ifølge Elias kommer man normalt hurtigt i god, konkurrence stemning, med den store opbakning man møder til stævner. Det kan selvfølgelig præge den sportslige præstation, der dog også bliver påvirket af andre ting.

”Jeg præsterede så godt som jeg havde forventet. Jeg svømmede ikke nogle personlige rekorder, men jeg var heller ikke for langt fra, hvilket jeg er tilfreds med siden det er starten af sæsonen. Jeg tror de fleste, ligesom jeg, skal tilbage til en god form og rytme. Min træner og jeg ved nu hvad vi skal arbejde med, for at jeg kan gøre det endnu bedre til kommende stævner,” siger Elias.

At blive denne erfaring rigere gør, at Elias kan arbejde for at placere sig i toppen og dyrke sin passion til det yderste. Samtidig med dette går Elias også en ny oplevelse i møde.

”Mit næste skridt er at tage til England og svømme den næste måneds tid, for at udvide min egen forståelse for svømning. Det næste mål er at placere mig i toppen af Danmark til DM i december, og jeg håber at min rejse til England kan hjælpe mig med at nå dette mål,” Siger Elias Hanghøj Jonsson.

 

Fra Dansk Svømmeunion skal der lyde et kæmpe stort held og lykke til Elias med hans personlige mål.

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige resultater til Vest mesterskabet, kan man finde alle resultater for de forskellige discipliner her.

 

Herudover vil vi hos Dansk Svømmeunion gerne sige tak til både lokal arrangør, Hjørring Svømmehal, såvel som alle andre der har bidraget til at vi kunne afholde dette mesterskab.

En tak skal også lydes til de deltagende, dommere, trænere og publikum, der alle lagde vejen forbi Hjørring.


 


Cookieindstillinger