0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Landstræner ansættes først, når strategiproces er afsluttet

07-09-2022

Det tyder på, at landstrænerrollen kommer til at ændre sig. 


Dansk Svømmeunions Sportsafdeling arbejder i øjeblikket på strategien for International High Performance i dansk svømmesport. Dette foregår i samarbejde med en arbejdsgruppe og med sparring fra et sounding board.

 

Undervejs er landstrænerens rolle blevet vendt og drejet, og selvom processen endnu ikke er færdig, ligger det fast, at landstrænerens rolle kommer til at være udadrettet. Sportschef Lars Robl udtaler:

 

”Meget tyder på, at dansk svømning skal have en landstræner, der bl.a. har til opgave at understøtte, samle og optimere synergien i det arbejde, der foregår i det daglige arbejde omkring vores bedste atleter i de respektive træningsmiljøer. Samtidig bliver det en væsentlig opgave for en kommende landstræner at skabe og sikre sammenhæng mellem vores udviklingslandshold og vores landshold. Først når rollen er defineret i rammen af den strategi, der er under udarbejdelse, vil vi igangsætte rekrutteringen og ansættelsesprocessen."

 

Foruden den igangværende strategiproces om International High Performance befinder Dansk Svømmeunion sig som organisation også i en forandringsproces, hvor rollerne og organisationen som helhed er under justering. Resultatet af den vil også kunne få betydning for, hvilke personlige og faglige kvalifikationer en kommende landstræner skal besidde, forklarer Lars Robl.

 

Dansk Svømmeunion står i øjeblikket uden landstræner, da man ved udgangen af august sagde farvel til Stefan Hansen, som har søgt karriereudfordringer uden for sportens verden.


 


Cookieindstillinger