0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Helsingør Svømmeklub præsenterer sæsonens trænerteam

31-08-2022

Trænerteamet kommer til at bestå af Mick Steen Nielsen, Per Holmquist og Tamás Kovács.


Pressemeddelelse udsendt af Helsingør Svømmeklub

 

Helsingør svømmeklubs internationale satsning

 

Med 3 internationale fuldtidstrænere satser Helsingør Svømmeklub på internationale præstationer i fremtiden.


Ud over vores cheftræner Mick Steen Nielsen, der har 32 års erfaring som fuldtidstræner, adskille danske junior/seniorer rekorder, svømmere til EM, VM og OL, samt Diplom i eliteidræt (ITA fra SDU) og en master i idræt fra KU, har vi valgt at headhunte en fuldtids årgangstræner fra Ungarn: Tamás Kovács 38 år, med baggrund i det Ungarske Svømmeforbund, herunder bl.a ”Member of Hungarian Youth Coaching Committee. Tamás har ligeleddes en række medaljer til EYOF og EJM open. Tamás er water. Tamás har en BA. Semelweis Uni. Hungary. Tamas får ansvaret for klubbens yngre konkurrencesvømmere.

 

Sidst med ikke mindst har vi pr. 1. oktober 2022 har vi ansat endnu en international toptræner: Per Holmquist 58 år, Per har været fuldtidstræner 30+ år. Per startede som træner i USA helt tilbage i 1988 som collage træner i LSU, siden har Per været inden over både det svenske, danske og Jamaicanske landshold. Per har er uddannet fra de svenske simforbund, skåne simforbund og Uni. off. Stockholm.

 

Nye ansvarsområder

Per overtager cheftrænerrollen i Helsingør svømmeklub fra Mick Steen Nielsen, som overgår til at være ansvarlig for klubbens elitesatsning, hvor man allerede har haft svømmere med til både VM og EM.

 

Som cheftræner i Helsingør svømmeklub bliver Per ikke kun ansvarlig for klubbens 1. hold, men får også ansvaret for sparring med de andre trænere i klubben omkring deres trænermæssige udvikling. Tamás vil stå for vores årgangs spor og sørge for de rigtige indlæringsmål for langsigtet arbejde med svømmerne. Den samlede sportslige linje for Helsingør svømmeklub vil Per også skulle bidrage til i samarbejde med Mick Steen Nielsen.

 

Formand for Helsingør svømmeklub Gert Lehim Pedersen udtaler: ”Vi er meget glade for at det er lykkedes os at tilknytte Per Holmquist og Tamás Kovács som trænere til Helsingør svømmeklub. Det var det vil har været på udkig efter for at have et sportsligt ”set up” vi tror på, da vi har erkendt at en træner ikke både kan stå for en national og en internationalt satsning på samme tid. Vi er overbeviste om at Per, Mick og Tamás med deres store erfaring og trænermæssige evner vil kunne bidrage til klubbens fortsatte udvikling. Som klub ønsker vi at kunne rumme og udvikle både nybegynderen og elitesvømmeren, og vi ser frem mod at få både Per og Tamás med på holdet.”

 

 

Helsingør Kommune udvider med en svømmehal i 2024, hvilket også er med til at Helsingør svømmeklub tror på at Helsingør skal med på landkortet i svømning, samt vi absolut er en af de mest ekspanderende sportsgrene i kommunen.

 

Fra venstre: Mick Steen Nielsen, Per Holmquist og Tamás Kovács.


 


Cookieindstillinger