0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Europas hurtigste juniorsvømmer håber at forbedre sig til VM

29-08-2022

Casper Puggaard deltager som den eneste dansker i VM for juniorer.

Af: Klaus Bach Christensen

Få husker, hvad der skete tirsdag formiddag den 19. april i år. En af dem, som sent glemmer dagen, er Casper Puggaard, der denne forårsdag kvalificerede sig til verdensmesterskaberne for juniorsvømmere. Under Danish Open i Bellahøj Svømmestadion sprintede han sig i 50 meter butterfly i mål på blot 24.05 sekunder – 0.01 sekund hurtigere end kravtiden*.

 

Siden er den 17-årige svømmer fra Hovedstadens Svømmeklub kun blevet hurtigere. Til europamesterskaberne for juniorer vandt han først sølv på 100m butterfly, inden han senere sejrede på den halve distance, da han bragede i mål i 23.67 på 50m butterfly.

 

Den 30. august og fem dage frem gælder det så VM i Peru, hvor svømmeren fra Hovedstadens atter håber at præstere.

 

”Træningsperioden siden EM har ikke været så lang, så jeg er spændt på at se, hvilket niveau jeg kan præstere på. Jeg håber, jeg kan forbedre mig lidt i forhold til EM og svømme et par personlige rekorder, men jeg vil også være tilfreds med at præstere det samme, som jeg gjorde i Rumænien,” siger Casper Puggaard og uddyber om sine forberedelser:

 

”Jeg har arbejdet på at forbedre nogle detaljer, så jeg kan nå et endnu højere niveau. Jeg har trænet lidt med Caroline Wiuff, inden hun skulle til EM med landsholdet, men ellers er meget af træningen foregået på egen hånd, da mine holdkammerater har haft sommerferie. Min træner har dog støttet mig hele tiden, og det har betydet rigtig meget for mig.”

 

Casper Puggaard (til højre) og klubkammerat Oliver Søgaard-Andersen (til venstre).

Foto: Eventmedia.

 

Dansk Svømmeunions juniorlandstræner Thomas Stub glæder sig til at følge Casper Puggaard under mesterskaberne i Lima.

 

”Det er kun de allerbedste juniorsvømmere, der deltager i VM. Konkurrencen er benhård, og han kommer til at blive matchet på alle parametre. Den udfordring er han klar til at løfte, så jeg forventer, at han performer på højde med de præstationer, han leverede til EM – eller lidt bedre. Formålet med deltagelsen er også at lære af de bedste, og jeg er sikker på, at han vil suge en masse værdifulde erfaringer til sig,” siger juniorlandstræner Thomas Stub.

 

Alt det praktiske om VM for juniorer

Verdensmesterskaberne for juniorer afholdes i Perus hovedstad Lima fra den 30. august til den 4. september. Indledende afsnit starter alle dage klokken 16.30 (dansk tid), mens semifinaler og finaler starter klokken 01.00 (dansk tid).

 

Casper Puggaard er tilmeldt 50- og 100 meter butterfly samt 50 meter rygsvømning og 100 meter frisvømning. Under mesterskaberne coaches han af sin daglige træner i Hovedstadens Svømmeklub Niels-Jørgen Jørgensen.

 

Følg med på Svømmesport og Instagram, hvor vi følger Casper Puggaard tæt under VM.

Løbsrækkefølge – klik her

Det officielle website – klik her

 

 

*I finalen på 50 meter butterfly ved Danish Open svømmede Casper Puggaard 23.98 - og altså endnu længere under kravtiden til verdensmesterskaberne for juniorsvømmere.


 


Cookieindstillinger