0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sølvmedalje, nordisk og dansk rekord på europamesterskabernes sidstedag

17-08-2022

Helena Rosendahl Bach overgik sig selv i EM-finalen på 200m butterfly.

Af: Klaus Bach Christensen

Det danske svømmelandshold sluttede EM af med et sandt festfyrværkeri, da Helena Rosendahl Bach imponerede stort i aftenens finale i 200m butterfly.

 

Aalborg-svømmeren tilbagelægger de fire baner i 2.07.30 (29.17 – 31.14 – 32.64 – 33.35) og kommer næst hurtigst i mål. Foruden sølvmedaljen kan Rosendahl Bach glæde sig over ny pr med 0.52 sekund og at være ny nordisk og dansk rekordholder på distancen.

 

Hendes finaletid er 0.14 sekund hurtigere end Micha Østergaards tidligere rekord på distancen, som Østergaard faktisk svømmede i samme bassin i forbindelse med VM på langbane i 2009.

 

Det var Jens-Christian Iversen (medlem af LEN's tekniske komité), der overrakte medaljen.

Foto: Patrick Kraemer.

 

I mixed zone udtaler Helena Rosendahl Bach til Dansk Svømmeunion.

 

”Det er helt vildt, og jeg er sindssygt, sindssygt glad for den danske rekord. Det har virkelig været en, jeg har kigget efter og drømt om længe. Jeg har rykket mig meget på 200m butterfly i år, og det er det, jeg bare har fokuseret 100 procent på.”

 

”Jeg glæder mig til at komme på podiet og få den medalje om halsen – jeg har set, den ser rimelig sej ud.”

 

”Sølvmedaljen betyder rigtig meget for mig. Der er nogle andre piger, som svømmer hurtigere end mig lige nu, og Pudar har virkelig fart på, og det giver mig motivation for at komme ud at jagte hende, så nu skal jeg hjem at træne videre. Jeg er sindssygt motiveret lige nu.”

 

Medaljen er den 76., som landsholdet vinder ved et EM på langbane – og den 22. sølvmedalje. Derudover har landsholdet svømmet sig til 27 medaljer af guld og 27 af bronze. Sølvmedaljen er den første på langbane, som cheftræner i Aalborg Svømmeklub Bjørn Sørensen har andel i.

 


 


Cookieindstillinger