0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Uden at svømme sig ud avancerer tre danskere til dagens EM-semifinaler

14-08-2022

Reaktioner fra mixed zone, tider og placeringer.

Af: Klaus Bach Christensen

 

100m butterfly damer

”Det var et godt løb, og jeg er glad for at gå videre til semifinalen, hvor jeg håber, at jeg kan gøre det bedre. Det var personlig rekord, og det klager jeg aldrig over, så det er dejligt, og jeg er glad for at være i gang. Der var nogle ting i løbet, som, jeg føler, godt kan gå bedre, men nu må vi se. Jeg vil gerne under 59 sekunder og gøre alt for at se, om jeg kan presse mig i finalen, selvom det nok bliver svært,” siger Helena Rosendahl Bach til DR i mixed zone.

 

Helena Rosendahl Bach fra Aalborg Svømmeklub slår ind i 59.15, hvilket er ny personlig rekord med 0.25 sekund. Semifinalen svømmes 18.21 og kan ses live på DR2.

 

200m brystsvømning

Thea Blomsterberg fra Swim Team Odense og Clara Rybak-Andersen fra Gentofte Svømmeklub avancerer begge til aftenens semifinaler i 200m brystsvømning.

 

Blomsterberg svømmer 2.26.22, hvilket er fjerdehurtigst af alle, mens Rybak-Andersen noterer sig for den 10. hurtigste tid efter at have tilbagelagt de fire baner i 2.28.02. Semifinalerne svømmes 18.37 og kan ses live på DR2.

 

Se også Julie Kepp Jensen fra A6/NTC svømme EM-finale i 50m rygsvømning. Det gør hun 18.06 og kan ligeledes ses på DR2.

 

200m frisvømning herrer

”Det forløb okay. Jeg forsøger at holde mig til planen, bare nyde det og så gå ud at gøre mit bedste. Jeg føler ikke, at sæsonen har været min sæson, så jeg synes egentlig, det er okay, selvom det ikke var helt, hvad jeg havde håbet på,” siger Andreas Hansen.

 

”Planen var et komme lidt langsommere ud og hurtigere hjem, men det skete ikke helt, og det føltes lidt hårdere, end det skulle have gjort. Jeg forsøgte med en ny strategi, som ikke virkede så godt, så jeg skal bare hjem på skrivebordet, tegne videre og så prøve igen med en ny plan i fremtiden,” siger Mikkel Gadgaard.

 

Andreas Hansen fra Vejle Svømmeklub og Mikkel Gadgaard fra Esbjerg Svømmeklub præsterer tider på henholdsvis 1.49.90 og 1.51.12, der resulterer i placeringer som 26 og 35. De to svømmere var seedet som nummer 35 og 42, og de forbedrer altså begge deres individuelle placering.

 

50m ryg herrer

”Jeg ville gerne have været under de 26 sekunder, men jeg havde sammen med min træner lavet et præstationsvindue, som tiden er indenfor – så det er alt i alt okay. Nu har jeg lige to dage til at blive helt klar til mit primære løb på 50m fri, hvor jeg glæder mig til at se, hvor jeg står i forhold til de hurtigste,” siger Frederik Riedel Lentz.

 

Frederik Riedel Lentz fra Gladsaxe Svømmeklub svømmer 26.46 og slutter på en 41. plads efter at have været seedet som nummer 42.

 

Kom helt tæt på landsholdet på Instagram.

 

Alle resultater fra EM kan ses her.

 


 


Cookieindstillinger