0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Europamester og Nordens hurtigste jagter triumf ved World Games

08-07-2022

Konkurrencelivredder Andreas H. Hansen er seedet toer i 200m obstacle.

Af: Klaus Bach Christensen

Hvad gør de sportsgrene, som ikke er anerkendte OL-discipliner? De afholder da bare deres eget OL – under et andet navn vel at mærke. World Games har eksisteret siden 1981 og omtales af flere som ’OL for de mindre sportsgrene’.

 

I år deltager intet mindre end 62 danske atleter fra 14 forskellige idrætter. En af de deltagende er Andreas H. Hansen fra Vejle Svømmeklub. Tilbage i september vandt han EM-guld i 200m obstacle, som er en disciplin inden for konkurrencelivredning, hvor svømmeren skal passere otte forhindringer undervejs.

 

Ved den lejlighed satte Vejle-svømmeren hånden i væggen i 1.56.18, hvilket var ny nordisk og dansk rekord. Kun en italiener har siden præsteret bedre, og dermed er Andreas seedet som nummer to inden konkurrencens start, hvor kun de otte hurtigste i verden får lov at stille til start.

 

”Der venter helt sikkert en uforglemmelig oplevelse, og det er afgjort det største, man kan opnå som konkurrencelivredder. Livredning og livredningssporten betyder rigtig meget for mig, og jeg kommer til at gøre mit bedste”, siger Andreas H. Hansen.

 

Andreas H. Hansen med EM-guldmedaljen om halsen, september 2021

 

Virker navnet bekendt i svømmekredse, kan det skyldes, at Andreas H. Hansen er en del af Dansk Svømmeunions landsholdsgrupper, og han har blandt andet deltaget i to europamesterskaber. I forrige uge blev det officielt, at endnu en EM-deltagelse venter til august, og det får indflydelse på deltagelsen i World Games.

 

”Normalt ville jeg toppe formmæssigt til en så stor international konkurrence, men nu er det vigtigste for mig at toppræstere til EM Langbane i Rom. Jeg føler mig efterhånden ret sikker i obstacle, som minder rigtig meget om klassisk bassinsvømning, hvor mit primære løb også er 200m fri. Så nu skal jeg lige øve mig i at time forhindringerne, og så er jeg sikker på, at jeg nok skal levere en rigtig god præstation. Hvilken placering det rækker til, kommer dagsformen og detaljerne til at afgøre, for konkurrencen er stor”, siger Andreas H. Hansen.

 

Hvordan det kommer til at gå klubikonet fra Vejle Svømmeklub under World Games, kan du følge den 11. juli, når herrernes konkurrencer i 200m obstacle starter klokken 00.05 dansk tid.

 

Faktaafsnit

  • World Games afholdes fra den 7.-17. juli i Birmingham, USA.
  • Den danske delegation består af 62 atleter fra 14 forskellige sportsgrene.
  • World Games betegnes af flere som ’OL for de mindre sportsgrene’ og er dermed mere prestigefyldt at vinde end eksempelvis VM og EM.
  • Andreas H. Hansen vandt EM-guld i 200m obstacle i september 2021, og han blev nummer fire ved VM i australske Adelaide i 2018.
  • Yderligere info og resultater på den officielle hjemmeside.

 

Ved pressehenvendelser kontakt da:

Pressekontakt og kommunikationskonsulent, Klaus Christensen på: 28305012

 


 


Cookieindstillinger