0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Philip håber på stærk modstrøm, når han krydser Limfjorden

26-06-2022

Den regerende danmarksmester i åbent vand-svømning glæder sig til at krydse Limfjorden til DM senere i dag, og han håber på, at fjorden byder på stærk modstrøm og bølger.


Når man kigger ud på Limfjorden en varm og vindstille dag som i dag, kan man godt blive snydt af Limfjordens tilsyneladende rolige vandoverflade. Fjorden er nemlig kendt for sine stærke strømforhold.

 

Men det er ikke noget, der skræmmer den 21-årige regerende danmarksmester i åbent vand-svømning, Philip Krogh Brønnicke – faktisk tværtimod.

 

”Jeg vil rigtig gerne have masser af modstrøm og høje bølger. Bølger er der ikke mange af i Limfjorden, men strømmen den er der. Jeg er bedst til at svømme i modstrøm, og det er også der, hvor jeg er bedst til at navigere,” siger Philip.

 

Kulminationen på flere måneders træning

Han kender Limfjorden ganske godt, efter han i sidste års danmarksmesterskab vandt guldmedaljen på 10 km-ruten i Limfjorden. Den dag var der 10 minutters forskel på, om de svømmede den ene eller den anden vej på grund af strømmen. I dag er ruten halvt så lang, så der er ikke meget, der bekymrer ham.

 

”Hvis solen kommer frem, kan det være svært at se bøjerne. Men ellers er jeg ikke nervøs for ruten, jeg glæder mig bare,” siger Philip.

 

Selvom danmarksmesteren ikke er nervøs for ruten, så er der alligevel gået meget træning forud for dagens mesterskab. Og når man spørger, hvad han håber, at løbet ender med, så er svaret klart:

 

”Det kunne være yderst fedt at blive danmarksmester igen. Det er noget, min træner og jeg har trænet op til gennem de sidste to måneder. Det kunne være meget fedt, hvis det lykkes en gang til.”

 

Artiklen fortsætter nedenunder.

 

 

Et spændende og taktisk mesterskab midt i fjorden

Philip Krogh Brønnicke opfordrer tilskuere til at kigge forbi Honnørkajen i eftermiddag, når DM-svømmerne hopper i vandet – der bliver helt sikkert noget at se på.

 

”Der er mange ting, der kan ske. Det er meget spændende. Ikke kun fordi det er udenfor, men fordi der er meget taktik over svømningen. Det handler nemlig ikke om at svømme hurtigt, men om at svømme taktisk. Derfor synes jeg, at folk skal komme og se det,” siger Philip.

 

Philip har i flere år svømmet indendørs og gør det stadig, men foretrækker åbent vand-svømning på de lange ruter.

 

”Det er blevet lidt kedeligt at svømme indendørs ved de lange løb. Der er det mere udfordrende at være udenfor. Der er ikke noget banetorv, man kan følge, og der er ikke nogen vendinger. Det er fedt. Og så er der heller ikke nogen åbningstider, man skal rette sig efter,” siger han med et grin.

 

Kort om åbent vand-svømning

Motion i det fri hitter – og det gælder også i svømningens verden. Mere end 40 af Dansk Svømmeunions medlemsklubber tilbyder hold for åbent vand-svømmere i søer, havnebade, fjorde og langs kyststrækninger. Der findes ligeledes selvorganiserede åbent vand-svømmefællesskaber landet over.

 

DM i åbent vand-svømning afholdes som led i det traditionsrige åbent vand-event Limfjordskrydseren. Bag danmarksmesterskabet står Dansk Svømmeunion, Limfjordskrydserens arrangementsgruppe med Aalborg Svømmeklub og Svømmeklubben Nord samt DM-ugen.

 

Tid og sted:

Søndag d. 26/6 kl. 12.45-14.00 (Limfjordskrydseren) ved Honnørkajen

 

Søndag d. 26/6 kl. 14.00-16.00 (DM og præmieoverrækkelse) ved Honnørkajen

 

For yderligere informationer, interviews og lignende kontakt da pressekontakt og kommunikationskonsulent Maja Lorentzen på mail: mkl@svoem.dkeller mobil: 20567281.

 

 


Cookieindstillinger