0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Højdeskræk high diver hopper fra nye højder

24-06-2022

Simon er en af de 10 high divere, der i dag håber på at kvalificere sig til finalen i DM i High Diving. Til gårsdagens træning slog han sin egen højde-rekord – på trods af højdeskræk −og er nu spændt på dagens kvalifikationsspring.

Af: Maja Lorentzen

Simon Aalbæk, 27, har været aktiv udspringer i to år, og han har sprunget fra High Diving-højder i ét år. Det er på trods af, at han er skrækslagen for højder.

 

”Ja, jeg ved det godt – det er en tosset sportsgren at vælge, når man er højdeskræk. Der er mange af os, der ikke er glade for højderne. Det giver bare en fantastisk fornemmelse, når man så rammer vandet,” siger Simon.

 

Simon og hans high diver-kammerat Annika Bornebusch var før torsdagens træning i gang med at gøre stilladset på Limfjordsbroen klar til dagens træningsspring, men Simon var nødt til at kravle ned ret hurtigt igen.

 

”Jeg er simpelthen for højdeskræk til at gøre stilladset klar. Det er noget andet, når jeg skal til at springe – så ved jeg, at jeg hurtigt kommer ned derfra igen,” forklarer Simon Aalbæk.

 

Mål om at nå nye højder på trods af højdeskræk

På trods af skrækken for højderne havde Simon forud for træningen et mål om at komme op på 16 m-afsatsen og springe derfra. Indtil nu har han foretaget sine spring fra 5, 10 og 13 m.

 

”Problemet er bare, at jeg er for højdeskræk til at kravle op ad stigen,” siger Simon Aalbæk og peger på den nærmest lodrette stige, der fører fra 13 m-afsatsen op til 16 m.

 

I løbet af træningen når han igennem alle sine planlagte spring fra 13 m og får godkendt dem, så han kan deltage i fredagens kvalifikationsspring. Pludselig kan det ses blandt tilskuerne, at han alligevel vover sig op på 16 m-afsatsen.

 

Han klarer sit spring perfekt og ”ripper” endda landingen – det er, hvad det kaldes, når man lander så lodret i vandet, at det ikke sprøjter. Da han kravler op ad stigen til molen og går hen til samlingen af tilskuere og high divere ved siden af Limfjordsbroen, ryster han over hele kroppen af adrenalin.

 

”Jeg fatter ikke, at jeg gjorde det. Jeg ryster over hele kroppen af adrenalin. Det er helt fantastisk,” siger Simon med rystende stemme og det største smil.

 

Det bliver spændende at se, om han gentager succesen fra de 16 m til dagens kvalifikationsspring inden finalen i morgen, lørdag.

 

Artiklen fortsætter nedenunder.

Simon Aalbæk efter, at han slog sin egen højderekord. Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Grænseoverskridende sportsgren med et fedt fællesskab

Men hvorfor vælger man sådan en sportsgren, når man er er højdeskræk?

 

”Det er en god måde at prøve sine grænser af og udfordre sig selv. Og så er det selvfølgelig et adrenalin-kick,” forklarer Simon.

 

Det er dog langtfra den vigtigste årsag til, at han synes det er fedt at være high diver.

 

”Fællesskabet er helt klart en stor del af det. Vi er ikke så mange, og alle er nice at være sammen med. Selvom vi konkurrerer, så hepper vi også på hinanden og håber, at det går godt. Det skal man også håbe, når det er en så risikofyldt sportsgren,” siger Simon.

 

For yderligere informationer, interviews og lignende kontakt da pressekontakt og kommunikationskonsulent Maja Lorentzen på mail: mkl@svoem.dkeller mobil: 20567281.

 

Følg med på High Diving Denmarks Instagram-profil.


 


Cookieindstillinger