0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmere i alle aldre kæmper mod hinanden og Limfjordens stærke strøm til DM

21-06-2022

De stærke strømforhold i Limfjorden vil udfordre åbent vand-svømmerne, når både juniorer, seniorer og masters kæmper sig igennem 5 km-ruten for at sikre sig de eftertragtede medaljer.


Mere end 30 af landets bedste åbent vand-svømmere står klar til at springe i Limfjordens kolde vand, når startskuddet til DM i åbent vand-svømning lyder. Alle DM-deltagere starter samtidigt og svømmer uanset alder samme distance og rute.

 

”Det bliver et noget mere spændende løb for både svømmere, publikum og officials, når alle svømmer samtidigt – det bliveren sjovere konkurrence og en større publikumsoplevelse,” forklarer Dan Pedersen, der er den ene af to overdommere til DM i åbent vand-svømning.

 

Vind og vejr kommer til at spille en stor rolle. Limfjorden er kendt for at have stærke strømforhold, og derfor er der lagt op til et yderst seværdigt mesterskab, når landets bedste åbent vand-svømmere dyster mod hinanden på 5 km-ruten.

 

Flere forsvarende danmarksmestre deltager

Der kåres danmarksmestre inden for juniorer og seniorer i begge køn, og der er flere interessante navne at holde øje med til årets DM i åbent vand-svømning.

 

Blandt damerne er det værd at lægge mærke til Helena Hvid Hansen fra Søllerød Svømmeklub, der sidste år svømmede sig til danmarksmestertitlen på 10 km-distancen. Hun kommer blandt andre til at svømme om kap med Viktoria Freja Sørensen fra Gladsaxe Svømmeklub, der sidste år vandt sølv på 5 km-distancen.

 

Blandt herrerne stiller Philip Krogh Brønnicke fra Swim Team Taastrup til start som forsvarende danmarksmester, da han sidste år vandt guld på både 5 km og 10 km-distancen. Også Ulrik Blach Petersen fra Hørsholm Svømmeforening stiller til start, som sidste år vandt det danske juniormesterskab på 5 km-distancen. Et andet spændende navn i herrekategorien er Henry Lykke Stokholm fra Esbjerg Svømmeklub, der sidste år vandt bronze på 10 km-ruten. Han er i fuld gang med at træne sig op til at svømme fra Bornholm til Polen – uden hverken våddragt eller pauser.

 

Masters-svømmerne dyster mod hinanden i aldersinddelinger og kan også vinde medaljer inden for begge køn. Blandt dem er mesterskabets ældste deltager, Morten Schanke, på 68 år.

 

Svømmernes rute over fjorden

DM i åbent vand-svømning afholdes normalt i en sø eller andre steder, hvor konkurrencen kun overværes af tilskuere med tilknytning til mesterskabet. Derfor er det helt nyt, at alle og enhver kan følge mesterskabet, når det foregår i Limfjorden – det kan både opleves fra Nørresundby, Aalborg Havnefront og Limfjordsbroen.

 

Svømmerne begiver sig af sted på en opmålt rute, der starter langs Nørresundby havnekant. Herefter krydser svømmerne fjorden, hvor strømforholdene bliver altafgørende for deres præstationer. Derefter svømmer deltagerne to omgange mellem Musikkens Hus og Limfjordsbroen, hvorefter ruten afsluttes ved Dronningens Bro ved Honnørkajen.

 

Kort om åbent vand-svømning

Motion i det fri hitter – og det gælder også i svømningens verden. Mere end 40 af Dansk Svømmeunions medlemsklubber tilbyder hold for åbent vand-svømmere i søer, havnebade, fjorde og langs kyststrækninger. Der findes ligeledes selvorganiserede åbent vand-svømmefællesskaber landet over.

 

DM i åbent vand-svømningafholdes som led i det traditionsrige åbent vand-event Limfjordskrydseren. Bag danmarksmesterskabet står Dansk Svømmeunion, Limfjordskrydserens arrangementsgruppe med Aalborg Svømmeklub og Svømmeklubben Nord samt DM-ugen.

 

Man kan se mere om de to events og tilmelde sig på disse link – DM 5000 mog Limfjordskrydseren.

 

Registrering af presse og fotografer under DM-ugen

Presse og fotografer er meget velkomne under mesterskaberne. En presseakkreditering til DM-ugen udstedt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) gælder også til vores mesterskaber (DM i svømning, DM i High Diving og DM i åbent vand-svømning).

 

For yderligere informationer, interviews og lignende kontakt da pressekontakt og kommunikationskonsulent Maja Lorentzen på mail: mkl@svoem.dkeller mobil: 20567281.

 

Tid og sted:

Søndag d. 26/6 kl. 12.45-14.00 (Limfjordskrydseren) ved Honnørkajen

Søndag d. 26/6 kl. 14.00-16.00 (DM og præmieoverrækkelse) ved Honnørkajen