0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-debut: Hillhouse skal som den eneste dansker til para-VM

09-06-2022

VM i parasvømning afholdes på Madeira.

Af: Klaus Bach Christensen

Den 18-årige parasvømmer Alexander Hillhouse har i de seneste sæsoner været blandt verdens bedste juniorer. Det har resulteret i stribevis af danske rekorder i klassifikationen S14, som dækker over svømmere med et udviklingshandicap, samt flere medaljer ved nordiske mesterskaber. 

 

Nu står debuten på den helt store scene så for døren, når det gælder verdensmesterskaberne på langbane på den portugisiske ø Madeira fra søndag den 12. juni til lørdag den 18. juni.

 

”Det er gået rigtig godt den seneste tid, så jeg glæder mig helt vildt til at opleve det hele. Jeg har udviklet mig meget, forbedret flere af mine personlige rekorder og slået nogle nye danske rekorder. Formen er god, og nu ser jeg frem til at konkurrere mod de bedste i verden og se, hvilke resultater den seneste hårde træningsblok kan give”, siger Alexander Hillhouse.

 

Alexander Hillhouse dagen inden afrejse mod VM.

Foto: KVIK Kastrup.

 

Han svømmer på det næstbedste hold i KVIK Kastrup, hvor han sammen med holdkammeraterne træner otte-ni gange ugentligt i vandet – med dertilhørende styrketræning og dryland. På grund af sit handikap skal Alexander Hillhouse sommetider have forklaret tingene flere gange eller lige mindes om fokuspunkterne undervejs i en serie – men på trods af den ekstra opmærksomhed, som parasvømmeren i perioder kræver, vil hans daglige træner ikke være ham foruden.

 

”Alexander bidrager positivt til vores træningsmiljø på så mange måder. Han fungerer rigtig godt socialt, og han er altid hurtig til at opfange, hvordan hans holdkammerater har det. At have ham på holdet er også med til at uddanne de andre svømmere i forhold til diversitet, og det glæder mig at være en del af en klub, som omfavner alle typer af svømmere”, siger Mads Maj og uddyber:

 

”De seneste år har Alexander udviklet sig fra at være en god parasvømmer på nationalt niveau til også at være god udenfor Danmarks grænser. Han er med til at hæve niveauet i vores daglige træning, og jeg er sikker på, at han kommer til at levere nogle gode præstationer til verdensmesterskaberne”.

 

Til VM stiller KVIK-svømmeren til start i 200m medley, 100m ryg og 100m fly. På de to sidstnævnte distancer har Alexander Hillhouse svømmet henholdsvis 6. og 8. hurtigst tid i 2022, så det tyder på, at VM-debutanten kan avancere til en finale eller to.

 

”Det vil være en stor drøm, der går i opfyldelse, hvis jeg kvalificerer mig til en VM-finale. Mit helt store mål er at kvalificere mig til De Paralympiske Lege i 2024 og svømme en finale i Paris, og på den rejse er det selvfølgelig et delmål at præstere godt til dette VM og det næste. Jeg vil gøre mit bedste, og så må vi se, hvilke resultater mine præstationer giver”, siger Alexander Hillhouse.

 

Vil du følge Alexander Hillhouse til VM for parasvømmere, kan du hoppe på Instagram og følge svømmeren selv og KVIK Kastrup. Du kan også følge Parasport Danmark på Facebook samt Instagram. Yderligere om parasvømning på Parasport Danmarks hjemmeside og verdensmesterskabernes officielle hjemmeside.


 


Cookieindstillinger