0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks hurtigste brystsvømmer indstiller karrieren

06-05-2022

Landsholdssvømmer Tobias B. Bjerg fra Thisted Svømmeklub har svømmet sit sidste løb.

Af: Klaus Bach Christensen

Pressemeddelelse udsendt fredag den 6. maj.

 

I adskillige år har navnet Tobias B. Bjerg været synonymt med brystsvømning i dansk svømmesport. Den 24-årige landsholdssvømmer har løb efter løb barberet sekunder og hundrededele af sine danske rekorder på 50- og 100 meter brystsvømning, ligesom han har været repræsenteret ved stort set alle de internationale svømmemesterskaber siden EM i Royal Arena i 2017.

 

Den æra slutter dog nu, da Tobias B. Bjerg har valgt at indstille karrieren.

 

”Jeg har nået en alder, hvor jeg kan mærke, at andre ting motiverer mig mere, end den hårde svømmetræning, som det kræver at konkurrere mod verdenseliten, gør. Det har altid været vigtigt for mig at kunne mindes svømmesporten for alle de uforglemmelige øjeblikke, den har givet mig, og derfor er nu det rette tidspunkt at trække mig tilbage på, så jeg kan forfølge mine uddannelsesdrømme 100 procent,” siger Tobias B. Bjerg og uddyber: 

 

”Tak til alle de mennesker, der har støttet mig i min karriere. Særligt til min sponsor Arena Danmark samt Thisted Svømmeklub, Thisted Kommune og min træner Mads Bjørn Hansen, som virkelig har taget sig godt af mig siden sommer, hvor jeg skiftede hertil.”

 

Se billeder fra Tobias B. Bjergs karriere

 

Tobias B. Bjergs exit betyder farvel til en af svømmesportens helt store profiler, som i en længere årrække også har været en markant personlighed på Dansk Svømmeunions landshold. Her har brystsvømmeren været garant for godt humør, ligesom han med sin store rutine har været god til at tage imod nye landsholdssvømmere.

 

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Robl, siger:

 

”Tobias har været et stort aktiv for dansk svømmesport i lang tid – både nationalt og internationalt. Det er dog ikke kun på det sportslige plan, at Tobias efterlader et hul. Det gør han også socialt, og det bliver svært at erstatte. Omvendt gør vi i Dansk Svømmeunion også meget ud af at uddanne vores atleter til almendannede mennesker. Derfor er der kun én rigtig beslutning, og det er den beslutning, atleten til enhver tid vælger at træffe, om end hans valg ærgrer mig på egne, landsholdets og dansk svømmesports vegne.”

 

”Det har været spændende at følge, hvordan Tobias har udviklet sig fra at være et spirende talent til at positionere sig blandt sportens hurtigste. Den karriereudvikling og hans tilgang kan unge svømmere og andre talentfulde atleter helt sikkert lære meget af. Vi håber, at vi kan fastholde Tobias i en relation til svømmesporten fremover. Tobias er – og har været – en rollemodel for yngre som ældre atleter, og vi håber at kunne trække på hans personlige kompetencer og hans store erfaring fremover.”

 

”Samtidig skal også lyde en stor tak til alle de trænere – senest Mads Bjørn Hansen – klubber og frivillige, der har været inde over Tobias i de mange år, og som derved har en stor andel i Tobias’ udvikling som menneske og atlet.”

 

Hele Dansk Svømmeunion ønsker Tobias B. Bjerg al muligt held og lykke og sender ham en stor tak for de mange øjeblikke, han har givet SvømmeDanmark. Tobias B. Bjerg har været en god ambassadør for dansk svømmesport og landets unge konkurrencesvømmere, hvilket han senest demonstrerede i et liveinterview under Danish Open, efter han vandt herrernes finale i 50 meter brystsvømning. Se klippet her.

 

Udvalgte resultater fra Tobias B. Bjergs karriere

  • OL-, VM- og EM-deltager
  • EM-bronze i 4x50 meter holdmedley mix 2019
  • Bronzemedalje i 50 meter brystsvømning ved European Games 2015
  • Indehaver af den nordiske rekord på 50 meter brystsvømning (kortbane), 26.14 sekund
  • Fire individuelle danske rekorder
  • Kåret som BESTSELLERs Olympiske Håb 2019

 

For yderligere kommentarer, kontakt da pressekontakt Klaus Bach Christensen på mobil: 28305012 eller sportschef Lars Robl på mobil: 23491669.


 


Cookieindstillinger