0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt parasvømmehold for børn går over al forventning

02-04-2022

Både svømmere og trænere trives på Rising Stars-holdet for børn med handicap og særlige behov.

Af: Elene Skytte, svømmeskoleleder i Svømmeklubben KVIK Kastrup

Svømmeklubben KVIK Kastrup har i samarbejde med Parasport Danmark i denne sæson 2021/2022 startet et hold op, der hedder Rising Stars, som er svømning for børn med handicap og særlige behov.

 

Og hold da op for en solstrålehistorie, som vi bare må dele! Vi har to hold, som ret hurtigt blev fyldt med glade svømmere med forskellige typer af handicaps. Børnene har i usædvanlig grad flyttet sig svømmemæssigt; ja, langt mere end hvad man kunne forvente.

 

Svømmetræner: ”Det er bare virkelig fedt!”

Anne-Dorte Andersen, som er Idrætskonsulent hos Parasport Danmark, fortæller, at det har været sådan en spændende proces. Hun roser i høj grad trænerne, som på fornemmeste vis forstår at se svømmerne der, hvor de er, og hvad den enkelte har behov for. Trænerne har alle været nye i at have med handicappede at gøre, men har fundet ud af, at der i grunden ikke er så meget forskel på den undervisning, de er vant til på almindelige svømmehold, og den de laver på Rising Stars.

 

En del af succesen kan tilskrives, at trænerne simpelthen bare er gode til at spørge om råd og vejledning hos Anne-Dorte og hendes team. De søger hjælpen til teknikker, så de får et godt mix af lege, svømmeteknik og at rette den enkelte svømmer. De har hands on, de er med i vandet og har en supergod opbygning af programmer – det virker bare så godt.

 

For trænerne tilføjer det en ekstra dimension til det at undervise i svømning. Som Laura så fint beskriver det:

 

Jeg havde ikke rigtig nogle forventninger til at starte med. Jeg havde ikke erfaring med handicapsvømning, men som sæsonen skred frem fik jeg i højere grad større forventninger til både mig selv som træner og til børnene, da jeg kunne se, hvor meget de udviklede sig.

 

Jeg har fået enormt meget ud af at have de her hold både personligt, men også som svømmetræner! Jeg er kommet meget tættere på mine kollegaer, og det har kun styrket vores samarbejde. Man får en helt særlig relation til børnene, og de giver så meget igen, og det er bare virkelig fedt! Jeg er enormt stolt af mig selv og mit trænerteam, at vi har kunne løfte hinanden og vokse med opgaven sammen.”

 

Et landsdækkende fællesskab for parasvømmere

Rising Stars er et hold i Svømmeklubben KVIK, som svømmer 60 minutter en gang om ugen i et almindeligt 25 m bassin. Her får man under kyndig træning lært det svømmetekniske samt får et fællesskab med andre parasvømmere. Vi har hele svømmehallen for os selv, så der er god plads både i bassinet og på bassinkanten.

 

Rising Stars holdene er for børn i alderen 7 – 15 år fra hele Sjælland. Dette er et parasvømningsfællesskab for børn, som elsker vand, og som er klar til at svømme selv − naturligvis guidet af vores dygtige trænere. I praksis betyder det at svømmeren − for at kunne tilmelde sig holdet − skal være helt tryg ved plask og sprøjt og kan dykke under vandet uden at holde sig for næsen.

Når svømmeren er klar til at træne mere, vil vi hjælpe med at finde et lokalt svømmehold, og det er muligt at komme på Parasport Danmarks boblehold. Svømmer og forældre vil blive en del af et landsdækkende svømmefællesskab.

 

Hvis du vil vide mere

Så er du velkommen til at kontakte:

 

Idrætskonsulent i Parasport Danmark
Anne-Dorte Andersen
ada@parasport.dk
+45 21 34 44 24

 

Svømmeskoleleder i Svømmeklubben KVIK
Elene Skytte
kontor@kvikkastrup.dk
+45 32 52 14 65


 


Cookieindstillinger