0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk kunstsvømning skriver historie

30-03-2022

Piscine Georges Vallerey i Paris sætter rammerne for FINA World Series French Open i denne weekend.

Af: Cecilie Højmark

Danmark deltager for første gang nogensinde i en FINA World Series konkurrence, og det danske seniorlandshold skriver sig derfor direkte ind i historiebøgerne i den kommende weekend.

 

Onsdag morgen træder de første danske svømmere ind i den historiske svømmehal fra de olympiske lege i 1924. 29 nationer stiller til start i Paris, heriblandt en række af verdens absolut bedste kunstsvømmere.

 

Følg den historiske begivenhed tæt på Instagram.

 

Konkurrencen løber fra fredag den 1. april til og med søndag den 3. april.

Fredag har Danmark to duetter i vandet, Mia Heide og Karoline Christensen stiller op i fri og teknisk duet, mens Maiken Svanholm og Marie Frandsen deltager i fri duet. Lørdag er Danmark repræsenteret med en solist, nemlig Cecilie Højmark. Søndag er Danmark med i den frie holdkonkurrence, hvor holdet udgøres af otte svømmere.

 

Søndag aften afsluttes stævnet med det store Galashow, som er uden for konkurrence. Det er blot til fornøjelse for publikum og kunstsvømmere. Her har hver nation mulighed for at lave et fuldstændig frit program uden regler. Danmark har valgt at præsentere en solo af 14-årige Mathea Jensen – et af Nordens største talenter i kunstsvømning.

 


 


Cookieindstillinger