0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Farum Svømmeklub tilbyder gratis svømning for ukrainske flygtninge

29-03-2022

Tilbuddet gælder i første omgang til sommer – med mulighed for forlængelse.

Af: Klaus Bach Christensen

I formiddags slog Farum Svømmeklub for første gang dørene op for ukrainske flygtninge bosat i Furesø Kommune. Fra klokken 10 og frem til frokost kunne vandglade ukrainere springe i bassinet og få sig et friskt pust i forhold til den meget specielle situation, som familierne befinder sig i.

 

”De var så glade og taknemmelige for muligheden for at komme i svømmehallen, og jeg må indrømme, at det var rørende at overvære, hvordan ukrainerne en kort stund kunne koncentrere sig om noget andet, end de frygtelige ting, som lige nu foregår i deres hjemland”, siger Simon Brøgger Winther.

 

Han er klubchef i Farum Svømmeklub og har sammen med Farum-Familie-Svøm og Svømmeskolen igangsat initiativet. Svømmeklubberne har oplevet stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, hvor blandt andet Sport24 Farum og LML Sport har sponseret badetøj og svømmeudstyr til de ukrainske flygtninge.

 

”Opbakningen til initiativet har været enorm både i klubben og lokalsamfundet. Vi har mange instruktører – unge såvel som ældre, der frivilligt har stillet sig til rådighed i forhold til at undervise, og det sætter vi stor pris på i Farum Svømmeklub, siger Simon Brøgger Winther.

 

I dag deltog et par familier, og klubchefen håber, at tilbuddet nu spredes, så flere ukrainere får glæde af Farum Svømmeklubs gode initiativ de næste mange tirsdage frem mod sommer.

 

Se lidt billeder fra dagen på Farum Svømmeklubs Facebookside.


 


Cookieindstillinger