0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Når klubarbejdet bærer frugt og kan måles

14-03-2022

Members 1st gør bestyrelsen i Nordals klogere på klubbens medlemmer og hjælper med at prioritere opgaverne i en travl hverdag

Af: Mette Skat

Nord-Als Svømmeklub er en af de klubber, der har været med næsten helt fra start, da Dansk Svømmeunion i 2019 lancerede Members 1st.

Kort fortalt er Members 1st et online-værktøj til at måle medlemmers tilfredshed. Systemet samler input fra klubbens medlemmer og klæder klubbens ledelse på til at handle på de områder, der er mest vigtig for medlemmerne.

Netop prioriteringen af opgaver er et væsentligt argument for at bruge Members 1st i Nord-Als Svømmeklub:

 

”Vi får samlet et datagrundlag ind, hvor vi får taget temperaturen på forskellige parametre blandt medlemmerne. For vores vedkommende handler det om at se, hvor vi skal bevare indsatserne, og hvor vi kan udvikle os. Når vi sammenligner vores to undersøgelser fra 2019 og 2021 kan vi se, hvordan vi har udviklet os. Særligt der hvor vi har lavet forbedringer, kan vi se, om vores indsatser har en effekt. Og også se, om der er nogle nye ting, vi skal have fokus på. Det betyder at vi ikke bare laver ændringer, fordi en eller to medlemmer synes det, og gør at vi bruger vores ressourcer de rigtige steder.”

 

(Thomas Evald, formand, Nord-Als Svømmeklub)

 

Trods de seneste års corona-udfordringer er medlemmerne i Nord-Als Svømmeklub yderst tilfredse. Klubben kan faktisk bryste sig af at have Danmarks mest tilfredse svømmemedlemmer. Således scorer klubben 69 i deres ambassadørscore (også kaldet Net Promoter Score), som måles på en skala fra -100 til +100 og er et udtryk for medlemmernes tilfredshed.

 

Men selv om medlemmerne i Nordals er glade og tilfredse, så hviler klubben ikke på laurbærrene. Et af de områder, klubben har forbedret mest fra 2019 til 2021, er hvorvidt ”det er nemt at følge med i hvad der sker i klubben”. Men det er ikke sket af sig selv. Siden 2019 er bestyrelsen begyndt at udsende jævnlige nyhedsbreve via mail til klubbens medlemmer. Ligesom de er begyndt at producere rigtig mange videoer på klubbens sociale medier (Facebook og Instagram). Videoerne handler om hverdagsting i klubben, for eksempel det frivillige arbejde, intro til klubbens værdier samt interviews med udvalgte forældre om, hvordan det er at svømme i klubben, men videoerne bliver også brugt til at reklamere for klubbens forskellige aktiviteter, eksempelvis AquaCamp. Derudover har klubben investeret i en informationsskærm i forhallen i idrætshallen, hvor videoerne også bliver afspillet, ligesom der er blevet hængt store billeder op i idrætshallen med klubbens værdier, for at gøre det synligt, hvad de står for.

 

Der er altså sat rigtig mange tiltag i gang på baggrund af klubbens data i Members 1st. Og formanden i Nord-Als Svømmeklub er da heller ikke i tvivl om, at Members 1st giver værdi for pengene:

 

”Når jeg ser på, hvad vi giver for systemet, så er det rigtig godt givet ud. Vi får lavet en professionel medlemsundersøgelse til en rigtig god pris. Vi får tilmeld konsulentbistand fra Dansk Svømmeunion til at tolke resultaterne, så det er nemt at have med at gøre. Det ville være en helt anden pris, hvis vi gik til et firma og skulle have lavet tilsvarende.”

 

(Thomas Evald, formand, Nord-Als Svømmeklub)

 


 

Er din klub interesseret i Members 1st?

Læs mere om Members 1st her: https://svoem.org/members-1st eller kontakt Dansk Svømmeunions konsulenter på området:

Lars Bo Larsen (M: 29160901, E: lbl@svoem.dk) eller Mette Skat (M: 29160423, E: msn@svoem.dk)


 


Cookieindstillinger