0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bliv bedre til crawl i Holbæk med Crawlfit

03-03-2022

Holbæk Svømmeklub er klar med nyt Crawlfit-tilbud til de offentlige svømmere og deres medlemmer.


For enden af det store banebassin i Holbæk Sportsby er svømmeskoleleder Dorthe Bruun Ørving klar. I sommermånederne underviser hun på klubbens åbent vand-svømmehold, hvor crawl fylder en stor del. Men i dag er det ikke klubmedlemmerne, der er i fokus. Hun står ved siden af svømmeklubbens Crawlfit-tavle, der er fyldt med svømmeprogrammer, og falder let i snak med de offentlige svømmere. Flere af dem er nysgerrige på, hvad Crawlfit er.

 

”Jeg har egentlig aldrig lært at svømme crawl − jeg svømmer bare. Jeg kunne godt tænke mig at blive bedre til teknikken,” siger en dame i sort badedragt og badehætte.

 

Sådan lyder det fra flere af de offentlige svømmere, og nu er der hjælp at hente på bassinkanten – også hvis man ikke er medlem af svømmeklubben.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Alle må være med til Crawlfit

Da Dorthe Bruun Ørving hørte, at Holbæk Svømmeklub gennem Dansk Svømmeunion kunne søge en pulje og derved få hjælp og materialer til at få gang i Crawlfit, måtte hun slå til.

 

”Vi havde allerede tavlen, men pludselig opstod chancen for at gøre noget mere ud af det,” forklarer hun.

 

Tavlen med svømmeprogrammerne står fast i svømmehallen, og her i marts måned vil der på bestemte tidspunkter være en svømmeinstruktør til rådighed, som kan hjælpe én i gang.

 

”Jeg håber, det kan inspirere nogle af vores offentlige svømmere til at prøve noget andet, end det de plejer − så det fx ikke er 500 m brystsvømning hver gang,” siger Dorthe Bruun Ørving og fortsætter:

 

”Vi har også en del forældre, der svømmer baner, imens deres børn går til svømning. Det er oplagt for dem at prøve et Crawlfit-svømmeprogram – så kan de og børnene bagefter tale med hinanden om, hvad de har lært.”

 

Artiklen fortsætter nedenunder.

 

Hvad er Crawlfit?

Crawlfit er en del af Bevæg Dig For Livet – Svømning, der er til for at motivere voksne mennesker til at være mere aktive i vandet. Crawlfit er for alle, der gerne vil svømme mere crawl – lige fra nybegynderen der gerne vil lære at svømme 200 m crawl, til den mere øvede der vil op at svømme 2000 m crawl. Og selvfølgelig alle derimellem.

 

Holbæk Sportsby er en del af Crawlfit, og derfor har de Crawlfit-tavlen stående i svømmehallen. Den er udstyret med i alt 36 svømmeprogrammer ligeligt fordelt på tre niveauer. Programmerne kan tages med over til bassinkanten, så du kan prøve øvelserne i vandet. Hvis du vil planlægge din træning hjemmefra, kan du også finde svømmeprogrammerne på Crawlfits hjemmeside.

 

Du kan enten kaste dig over programmerne selv, eller spørge dig til råds hos en Crawlfit-instruktør i svømmehallen – se hvornår de er i svømmehallen her. Får du mod på mere crawl, og vil du gerne gøre en mere koncentreret indsats for at forbedre din teknik, har Holbæk Svømmeklub også et crawlhold for voksne.

 

Læs mere om Crawlfit og de forskellige niveauer her.

 

Skal din klub også tilbyde Crawlfit?

Hvis du arbejder i en svømmeklub og er interesseret i at være en del af Crawlfit, så kan du altid bruge Crawlfits hjemmeside, hvor svømmeprogrammerne fremgår. Du er også velkommen til at tage fat i os – find kontaktoplysninger på konsulenterne her.


 


Cookieindstillinger