0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Pia Johansen valgt ind i LEN Bureau

05-02-2022

Formand for Dansk Svømmeunion blev lørdag d. 5. februar 2022 valgt ind i bestyrelsen i det europæiske svømmeforbund – LEN.

Af: Merete Riisager

Pia Johansen bliver en del af en helt ny ledelse i LEN, idet den tidligere bestyrelse valgte at træde tilbage ved kongressen. Herefter blev der valgt en ny bestyrelse med den portugisiske Antonio da Silva i spidsen som præsident.
 

Forløbet frem mod kongressen har været præget af intens aktivitet mellem de nationale forbund. Der har været udtrykt utilfredshed og mistillid over for den tidligere ledelse. Mens nogle forbund har været bekymrede over for LEN´s håndtering af økonomiske forhold, har andre lande klaget over manglende åbenhed og inddragelse.


Den nyvalgte ledelse har derfor fokus på at få klarhed omkring det europæiske svømmeforbunds håndtering af ressourcer samt påbegyndelse af mere demokratiske og inddragende arbejdsmetoder.

Pia Johansen udtaler:

”De europæiske og internationale idrætsorganisationer er generelt under pres i disse år. Fra den ene side er der kræfter, der trækker imod at bruge idrætten til ”sportswashing” – hvorigennem lande kan forsøge at forbedre deres internationale image, mens andre kræfter ønsker at udvikle sporten og have fokus på det brede samarbejde. Det er ikke noget let felt at bevæge sig i. I Dansk Svømmeunion har vi fremlagt en ny international strategi, der lægger vægt på demokrati og åbenhed. Det er med dette mandat, jeg går ind i arbejdet – vel vidende, at vi ikke kan løse alting på kort sigt.”

I forløbet frem mod kongressen d. 5. februar har en række af de nordiske lande arbejdet tæt sammen og drøftet mulighederne for at løse udfordringerne i LEN. Pia Johansen udtaler omkring dette arbejde:

”Det har været positivt at opleve, at vi er en række lande, som ønsker at fokusere på idrætten og på at løse problemer. Jeg tror, det er et sådan tværnationalt samarbejde, der skal til, hvis vi skal have et velfungerende og professionelt svømmeforbund i Europa, der lægger vægt på åbenhed og inddragelse. Der vil stadig være masser af uenighed – sådan vil det altid være i idrætten, men forløbet frem mod i dag fortæller mig, at man kan lykkes med at skabe positive forandringer, hvis man arbejder sammen.”

[Billede: Pia Johansen, formand for Dansk Svømmeunion (tv) og Merete Riisager, direktør for Dansk Svømmeunion (th)]


 


Cookieindstillinger