0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

De mest vindende klubber til DM 2021

22-12-2021

God stemning da klubber og svømmere sluttede året af til danmarksmesterskaberne.

Af: Klaus Bach Christensen

Kortbanesæsonen kulminerede for et par dage siden med afholdelsen af danmarksmesterskaberne i Svømmestadion Danmark i Esbjerg. De fleste af landets hurtigste svømmere havde fundet vej til det vestjyske, og det var tydeligt at mærke svømmernes konkurrencelyst.

 

Strege coronarestriktioner gjorde det sidste år ikke muligt for nogle at overvære danmarksmesterskaberne, men i år var det blandt andet muligt for trænere og klubkammerater at heppe med fra tribunen. Også Dansk Svømmeunions sportschef Lars Robl fik mulighed for at opleve sit første DM og møde mange af svømmesportens centrale aktører.

 

"Tak til atleter, trænere, ledere, frivillige og Esbjerg Svømmeklub for fire fantastiske DM-dage. Forud for DM var mine forventninger at få en større forståelse for den verden, som jeg er trådt ind i som sportschef ved at opleve jer alle på jeres ”hjemmebane” samt få mødt og talt med så mange af jer som overhovedet muligt. Jeg har gennem oplevelser og samtaler fået mange, mange værdifulde data til det arbejde, som ligger foran mig i min nye rolle. En af de ting, som optager mig, og som er blevet bekræftet i samtalerne, er behovet for en øget sammenhængskraft mellem vores mange fantastiske træningsmiljøer til gavn for vores atleter. Selvom jeg har talt med mange over de fire dage, er jeg ikke nået hele vejen rundt, og det kommer til at tage noget tid. Men jeg glæder mig, og flere har allerede booket møder med mig i det nye år. Jeg er klar til endnu flere møder og drøftelser, så ræk endelig ud til mig", siger Lars Robl.

 

Dansk Svømmeunions COVID-19-ansvarlige Thomas Stub fortæller, at han oplevede, at klubber, trænere og holdledere arbejdede meget ansvarligt i forhold til mesterskabets coronaguidelines og professionelt med smitteopsporing for at undgå yderligere smitte. De fælles indsatser var i høj grad med til at konkurrencerne kunne gennemføres.

 

Top-3: Antal medaljer pr. klub

  • Vejle Svømmeklub 18 (fem guld, otte sølv og fem bronze)
  • Agfs Svømmeafdeling 13 (tre guld, fem sølv og fem bronze)
  • Hovedstadens Svømmeklub 12 (en guld, fire sølv og syv bronze)

 

Vejle Svømmeklub blev den mest vindende klub ved DM målt på antal medaljer.

Foto: Vejle Svømmeklub.

 

Alle indledende løb og finaler kan ses på YouTube.

Alle resultater fra danmarksmesterskaberne på kortbane kan ses på livetiming.

 

Stor tak til Esbjerg Svømmeklub for deres rolle som lokalarrangør og til personalet i Svømmestadion Danmark. Hjælpende hænder og et stærkt samarbejde er afgørende for dansk svømmesport og sportens forsatte udvikling. 

 

Dansk Svømmeunion ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. På gensyn i det nye år.


 


Cookieindstillinger