0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Opdatering om indendørs foreningsidræt i juleferien

21-12-2021
DGI og DIF har fra Kulturministeriet fået en præcisering vedr. indendørs foreningsaktiviteter.

Af: Caroline Kleemann

Opfordringen er fortsat ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter – herunder idrætsaktiviteter.Det er ifølge Kulturministeriet (KUM) en opfordring, som kommer direkte fra Epidemikommissionen.

 

Kulturministeriet har udgivet en ny Q & A på baggrund af et sektorpartnerskabsmøde mandag, hvor bl.a. DGI og DIF deltog.

 

I den nye Q & A uddyber Kulturministeriet, at opfordringen tager sigte på indendørs træninger, stævner, camps, turneringer, kampe mv, men at den ikke tager sigte på individuelle eller selvorganiserede aktiviteter. Det vil sige, at opfordringen ikke omfatter eksempelvis badminton, tennis etc, med få mennesker, hvis man samtidig tager hensyn til anbefalingerne om at bremse smittespredning.

Der er tale om en opfordring fra Epidemikommissionen og ikke et påbud.

 

Du finder KUM’s Q&A her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19

 

I Dansk Svømmeunion opfordrer vi på baggrund af de seneste udmeldinger fra KUM, at svømmeklubberne holder lukket for foreningsaktiviteter i svømmeskolen og på motionshold frem til den 5. januar 2022, men at man på forsvarlig vis og med hensyntagen til at begrænse sociale kontakter kan opretholde træning i konkurrenceafdelingen.

 

Hvis foreninger gennemfører indendørs aktiviteter i juleferien, så anbefaler DIF og DGI under alle omstændigheder at gøre det på en måde, så aktiviteten bliver afviklet under hensyntagen til myndighedernes overordnede intention: At danskerne begrænser deres sociale kontakter i juleferien.

 

Bemærk, at foreninger vil kunne søge om kompensation for mistede indtægter på grund af aflyste aktiviteter i juleferien, da folketingets partier har afsat 20 millioner kroner til dette formål.

Læs mere her: https://www.dif.dk/nyheder/2021/12/kompensation-til-idraetten

 

Generelle spørgsmål vedrørende restriktioner kan sendes på mail til corona@svoem.dk


 


Cookieindstillinger