0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Profilfyldt DM lægger op til intense svømmefinaler

15-12-2021

46 ovale DM-medaljer skal uddeles i løbet af danmarksmesterskaberne på kortbane.

Af: Klaus Bach Christensen

Læs den udsendte pressemeddelelse her.

 

Nytåret og langbanesæsonen står for skud, men først skal kortbanesæsonen afsluttes med manér. Det bliver den i år med afholdelsen af danmarksmesterskaber i Esbjerg, hvor en lang række af landets hurtigste svømmere deltager.

 

En af dem er 19-årige Karoline Sørensen fra Thisted Svømmeklub, som i sommer var en del af det danske OL-hold, mens hun i efteråret har deltaget i den internationale svømmeliga (ISL) med sit hold New York Breakers.

 

”Jeg ser supermeget frem til DM og glæder mig virkelig meget til at give den maks gas. Det bliver ret spændende at se, hvor meget min træning den sidste periode har flyttet mig både teknisk og fysisk”, siger Karoline Sørensen.

 

Karoline Sørensen fra Thisted Svømmeklub i aktion tidligere på året ved EM Langbane.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Danmarksmesterskaberne bliver også Dansk Svømmeunions stadig relativt nye sportschefs første nationale aktivitet. Den nytiltrådte sportschef, Lars Robl, ser frem til at overvære de spændingsfyldte konkurrencer på tætteste hold fra tribunen i Svømmestadion Danmark.

 

”Det bliver utrolig spændende at følge danmarksmesterskaberne som svømmeunionens sportschef, og jeg glæder mig til dagene i Esbjerg. Jeg skal naturligvis overvære en masse svømning, men jeg får også lejlighed til at møde mange af svømmesportens vigtige aktører såsom klubledere, svømmere, trænere, officials og ikke mindst vores engagerede og højt værdsatte frivillige. Det ser jeg frem til”, siger Lars Robl.

 

DM afholdes på forsvarlig vis

Flere tiltag blev fra politisk side vedtaget i sidste uge for at dæmme op for den tiltagende coronasmitte i det danske samfund. Med afsæt i de tiltag kommer Dansk Svømmeunion, lokalarrangør Esbjerg Svømmeklub og Svømmestadion Danmark til at tage flere forholdsregler, hvorom COVID-19 ansvarlig Thomas Stub siger.

 

”Vi indfører en række restriktioner til stævnet, som blandt andet betyder, at man skal vise coronapas, hver gang man ankommer til svømmehallen på linje med de øvrige brugere af hallen. Dommere og officials vil have beskyttelse som visirer og mundbind til rådighed, og der er et afgrænset og afspærret område afsat til tilskuere, så de ikke blander sig med deltagerne”.

 

Læs yderligere om COVID-19-relaterede tiltag her.

 

 

Alle vigtige links om DM Kortbane

Danmarksmesterskaberne afholdes på Svømmestadion Danmark, Gl Vardevej 60, 6700 Esbjerg, og foregår i perioden torsdag den 16. december til og med søndag den 19. december.

 

Indledende afsnit starter alle dage klokken 9.30, mens finaler har start klokken 17.00 de fire mesterskabsdage. Konkurrencerne dækker vi på InstagramFacebook og YouTube, så følg endelig med der.

 

  • Begivenhedsside med link til alt livestreaming på YouTube – klik her
  • Livetiming – klik her
  • Startlister, programmer og resultater – klik her
  • Vejledende tidsplaner – klik her
  • Junior og seniorrekorder – klik her
  • Yderligere om danmarksmesterskaberne på svømmetider.dk

 

Registrering af alt presse under stævnet er påkrævet

Presse og fotografer er velkomne under mesterskaberne. Vi ønsker dog, at alt presse registrerer sig på forhånd til sportskoordinator Martin Karup på mail: mak@svoem.dk eller mobil: 21142782

 

Spørgsmål vedrørende DM Kortbane bedes rettes til Dansk Svømmeunions COVID-19 ansvarlige Thomas Stub på mail: ts@svoem.dk eller mobil: 20621350.


 


Cookieindstillinger