0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To dage til VM-start: Tre OL-svømmere repræsenterer Danmark

14-12-2021

Spændingsfyldte konkurrencer venter, når verdensmesterskaberne runder årets kortbanesæson af.

Af: Klaus Bach Christensen

Læs den udsendte pressemeddelse her.

 

Tre landsholdssvømmere stiller til start, når verdensmesterskaberne i svømning starter på torsdag i Abu Dhabi. De seks mesterskabsdage på kortbane byder på otte løb med dansk deltagelse, og Dansk Svømmeunions landstræner Stefan Hansen glæder sig til at se den danske OL-trio i konkurrence på den internationale svømmescene.

 

”Som forventet bliver konkurrencen ved VM ekstremt tæt, og det er marginaler, der afgør heats og slutplaceringer. Målet med vores deltagelse er, at svømmerne skal svømme sig i top-8, og det har jeg store forventninger til, at svømmerne gør – for det har de alle niveauet til at gøre. De ser stærke ud og er klar til at performe, så jeg håber, danske svømmefans vil heppe med hjemmefra”, siger Stefan Hansen.

 

Landsholdet ved VM består af Emilie Beckmann fra Tune I.F./GTI/NTC, Julie Kepp Jensen A6/NTC og Tobias B. Bjerg fra Thisted Svømmeklub. Alle tre deltog i sommer ved de olympiske lege, og de har hver især forberedt sig forskelligt til verdensmesterskaberne.

 

Julie Kepp Jensen fra A6/NTC prioriterede for eksempel at deltage i europamesterskaberne, som blev afholdt for godt en måned siden. Her førte personlige rekorder blandt andet til, at hun svømmede sig til tre individuelle finalepladser, og hun håber at kunne bygge videre på sine EM-præstationer, når VM starter.

 

”Jeg glæder mig til mesterskabsdagene, for VM er et vigtigt mesterskab, og jeg vil gøre alt for at præstere mit absolut bedste og slutte kortbanesæsonen godt af. EM gik godt, så jeg stiller til start med stor selvtillid. Der er selvfølgelig altid nogle ting, som kan forbedres, så de detaljer har jeg haft fokus på i mine VM-forberedelser, og så må vi se, hvor hurtige tider træningen resulterer i”, siger Julie Kepp Jensen.

 

Julie Kepp Jensen fra A6/NTC var i tre individuelle EM-finaler tilbage i november. 

Foto: Patrick Kraemer.

 

TV 2 sender VM i svømning

VM starter torsdag den 16. december og slutter tirsdag den 21. december, og vi er glade for at kunne meddele danske svømmefans, at det er muligt at overvære verdensmesterskaberne i svømning på TV 2’s kanaler. Klik her og se foreløbig sendeplan, som er med forbehold for ændringer.

 

Andre vigtige links

 

Et kig bag kulissen?

Følg med på Facebook, Instagram og YouTube.

 

Julie Kepp Jensen er tilmeldt  50m rygsvømning, 50m butterfly samt 50m og 100m frisvømning.

Tobias B. Bjerg er tilmeldt 50m og 100m brystsvømning.

Emilie Beckmann er tilmeldt 50m og 100m butterfly. 

 

Pressekontakt under VM

Dansk Svømmeunions presseansvarlige, Klaus Bach Christensen, er til stede under verdensmesterskaberne, og han hjælper gerne pressen med at koordinere interviews med landstræner og svømmere. Vi opfordrer til, at alle pressehenvendelser går gennem ham og unionen. Mobil: +45 28305012. Mail: kbc@svoem.dk


 


Cookieindstillinger