0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bestyrelsen i Dansk Svømmeunion godkender anbefalinger fra arbejdsgruppe om trivsel i konkurrencesvømning

01-12-2021

Bestyrelsen krediterer arbejdsgruppen for det store stykke arbejde, der vil danne grundlag for det videre arbejde med trivsel og det gode børne- og ungeliv inden for konkurrencesvømning.

Af: Dansk Svømmeunion

Dansk Svømmeunions bestyrelse har den 27. november behandlet indstillingerne fra trivselsarbejdsgruppen. Bestyrelsen har modtaget anbefalingerne med stor anerkendelse af gruppens arbejde. 

Formand Pia Johansen udtaler: 

 

”Trivsel er, når livet fungerer, og vi får lov til at udfolde os. Når fællesskab og nære relationer er til stede, og børn og unge kan lære og udvikle sig i trygge rammer. I Dansk Svømmeunion anerkender vi, at disse rammer ikke var til stede i årene 2003-2014. Det tager vi konsekvensen af, og vi sætter derfor gang i en række initiativer, der kommer ind på toppen af det arbejde, vi allerede gør for at skabe gode rammer omkring svømmerne”.

 

”Først og fremmest kommer vi til at sende et brev direkte til de berørte svømmere fra årene 2003-2014. Det bliver lidt af et detektivarbejde, vi skal i gang med, men vi vil forsøge at finde så mange som muligt af de svømmere, der var aktive i den periode, hvor problemerne udfoldede sig".

 

Udover brevet, har bestyrelsen besluttet at prioritere en indarbejdelse af trivselsdagsordenen i svømmeunionens træneruddannelser i løbet af 2022, tydeliggørelse af kontaktpersoner samt mulighed for at kontakte DIF´s whistleblowerordning, tydeliggørelse af dual career og overgange til arbejdslivet samt udarbejdelse af et nyt trænerideal. Sidstnævnte vil blive udarbejdet af en arbejdsgruppe af konkurrencetrænere, hvorefter det vil blive verificeret og implementeret af Dansk Svømmeunion. 

 

Relevante links
Arbejdsgruppen påbegynder arbejdet – klik her
Arbejdsgruppens formål, kommissorium og deltagere – klik her

Arbejdsgruppen præsenterer sine anbefalinger – klik her


 


Cookieindstillinger