0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

PM: Hovedstadens Svømmeklub er Danmarks bedste svømmeklub

18-11-2021

Læs den udsendte pressemeddelse her.

Af: Klaus Bach Christensen

Pressemeddelelse udsendt af Hovedstadens Svømmeklub 18. november 2021.

 

Hovedstadens Svømmeklub er Danmarks bedste svømmeklub

 

Hovedstadens Svømmeklub vandt søndag DM for hold og kan derfor nu kalde sig Danmarks bedste svømmeklub. En historisk dag for den kun ni år gamle hovedstadsklub

 

Klubben vandt de eftertragtede DM-guldmedaljer fra Danmarks Idrætsforbund og DM-pokalen foran Aalborg og Sigma Swim. Guldet blev vundet på klubbens hjemmebane, Bellahøj Svømmestadion. Kun tre klubber står graveret bag på mesterskabspokalen, Esbjerg, Aalborg og Sigma Swim. Hovedstadens Svømmeklub er dermed den eneste klub, der de seneste tyve år har været i stand til at blande sig blandt de tre traditionsrige topklubber. 

 

Cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen siger om sejren: 

 

- Der ligger en kæmpe positiv holdpræstation bag sejren. Fællesskabet sejrede. Vi har endnu ikke de største stjerner, men vi har den største bredde og under DM, havde vi de bedst kæmpende svømmere. Derfor vandt vi i år.

 

Hovedstadens Svømmeklub blev dannet i 2012, som en fusion af tre klubber, GI40, Hermes og Svømmeklubben København. Om udviklingen siden 2012 siger direktør Lars Sørensen: 

 

- Vi måtte i 2012 starte i 4. division og har siden målrettet arbejdet os igennem divisionerne. Vi kan nu krone indsatsen med at have vundet DM-guldet for hold. Det er en vigtig milepæl for klubben. Vi er stolte af, at vi i 2022 kan fejre vores tiårs jubilæum med at være landets bedste svømmeklub. 

 

Der er rigtig mange mennesker, der igennem årene har bidraget til udviklingen af Hovedstadens Svømmeklub. Alle de mange forskellige frivillige, trænere, ansatte og samarbejdspartnere har på hver deres måde bidraget til, at Hovedstadens Svømmeklub nu er blevet landets bedste svømmeklub.

 

Foto: Hovedstadens Svømmeklub


 


Cookieindstillinger