0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Officielt: Tre svømmere udgør landsholdet ved VM

15-11-2021

Tobias, Julie og Emilie deltager i verdensmesterskaberne, som starter om godt en måned.

Af: Klaus Bach Christensen

Kalenderåret har været propfyldt med internationale mesterskaber og turneringer, og i kølvandet på et sommer-OL afsluttes den efterfølgende kortbanesæson traditionen tro med afholdelsen af verdensmesterskaberne. VM finder sted den 16.-21. december i Abu Dhabi, hvor tre svømmere netop er blevet udtaget til at skulle repræsentere Danmark.

 

En af dem er 24-årige Emilie Beckmann fra Tune I.F./GTI/NTC, og deltagelsen bliver hendes fjerde i VM-regi. Efter OL i sommer valgte hun at tage et afbræk fra de normale træningspraksisser for i stedet at deltage i den internationale svømmeliga (ISL). Hun er spændt på, hvor det stiller hende forud for VM, der svømmes i Etihad Arena.

 

"Jeg har racet utrolig meget siden OL, så jeg forventer at have godt styr på detaljerne, når VM begynder. Som optakt har jeg en længere konkurrenceperiode ved ISL, hvor jeg får mulighed for at finpudse mine tekniske skills, og så må jeg se, hvor langt det rækker til VM, nu hvor jeg ankommer med en anderledes træningsblok i bagagen, end jeg plejer. Konkurrencen bliver rigtig hård, og jeg forventer, at hundrededele kommer til at afgøre løbene", siger Emilie Beckmann.

 

Emilie Beckmann har deltaget ved VM Kortbane i 2016 og VM Langbane i 2017 og 2019.

Foto: Patrick Kraemer

 

Danmarks VM-hold

  • Emilie Beckmann, Tune I.F./GTI/NTC
  • Julie Kepp Jensen, A6/NTC
  • Tobias B. Bjerg, Thisted Svømmeklub

 

Om VM-holdet siger landstræner i Dansk Svømmeunion Stefan Hansen:

 

”Målet for vores deltagelse er, at svømmerne skal kunne svømme sig i top-8, og det har Tobias, Julie og Emilie alle tre niveauet til at gøre. Jeg forventer, at konkurrencen bliver på øverste internationale niveau, for hele den internationale svømmeelite virker til at have holdt sig i gang siden OL, og de svømmere vil nu slutte kortbanesæsonen af med succes. Det høje niveau vil helt sikkert have en positiv indflydelse på vores svømmeres performance, og jeg glæder mig til at se dem i aktion”.

 

En række øvrige svømmere har svømmet under kravtiderne i løbet af kvalifikationsperioden, men på grund af forskellige individuelle prioriteringer, har de valgt ikke at deltage. Det skyldes både kortsigtede og langsigtede hensyn til deres videre karrierer og med ønsket om at stå stærkest muligt til den kommende langbanesæson, der både tæller VM i maj og EM i august. I lyset af en krævende mesterskabssæson er der fuld opbakning til svømmernes beslutningerne herom, oplyser Dansk Svømmeunions Sportsafdeling.

 

For spørgsmål til ovenstående, kontakt da presseansvarlig og kommunikationskonsulent i Dansk Svømmeunion Klaus Bach Christensen på mobil: 28305012 eller mail: kbc@svoem.dk


 


Cookieindstillinger