0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

7
December
2021
7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams
16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Officialuddannelse: Digitalt Modul 1 går i luften

10-11-2021

Nu kan vi endelig præsentere datoen for det første digitale Modul 1 officials kursus.

Af: Carsten Jokumsen

Første Modul 1 online kursus finder sted tirsdag den 23. november og tilmeldingen er nu åben. Kurset består af et e-læringsforløb og en online session, som varer ca. 90 min. Ved tilmelding sendes en velkomstmail med alle informationer til deltagerne samt links, så det bliver nemt at tilgå.

 

Kurset er udviklet i samarbejde med de to dygtige instruktører, Rasmus Hougaard og Søren Kobbernagel, som allerede underviser på Modul 1. De har stået for det faglige indhold til selve e-læringsforløbet, og vil sammen med resten af modul 1 instruktørerne varetage undervisningen på de ugentlige online sessioner.

 

Kurset er planlagt til at foregå på faste ugedage: Lige uger torsdag kl. 19.00 og ulige uger tirsdag kl. 19.00

 

Hvorfor et digitalt modul 1?

Dansk Svømmeunion har længe haft et ønske om at digitalisere dele af vores uddannelser. Modul 1 er udvalgt som det første. Bl.a. fordi læringsmålene for modul 1 ikke er voldsomt komplekse og derfor velegnede til digital læring. Vi kan derfor hurtigt tilegne os erfaringer og tilpasse uddannelse på baggrund heraf.

 

Der har ligeledes været et markant ønske fra klubbernes side om en mere smidig og fleksibel uddannelsesstruktur – især på officialuddannelsen, da klubber over hele landet hvert år har mange nye frivillige igennem netop de uddannelser.

 

Der er et klart behov påpeger Christian Toft, Gentofte: ”Vi vil rigtigt gerne kunne uddanne alle vores nye forældre i k-afdelingen med modul 1 som e-learning fra sæsonstart.

 

Vi står hvert år og mangler officials (tidtagere) til årets første stævner i september og oktober, fordi forældrene ikke har haft mulighed for at tage et fysisk modul 1 kursus. Det er en større familielogistik, der skal gå op, når de fysisk skal møde op til et tidtagningskursus. Det betyder et unødvendigt pres på de frivillige officials i klubben, som vi allerede har udfordringer med at aktivere i forvejen.

 

Øget fleksibilitet

Digital læring anvendes efterhånden i alle dele af samfundet, og mange danskere har allerede stiftet bekendtskab med online træning, enten i forbindelse med arbejde eller fritid. Dansk Svømmeunion har en vision om at anvende digitalisering og teknologi i større omfang for at løse vores opgaver og servicere klubberne bedre. Vi bruger den viden vi har, til at digitalisere der, hvor det giver mening, fordi vi kan opnå større bredde i vores service, mere fleksibilitet og højere kvalitet for vores medlemmer.

 

Klubberne og kursisterne vil opleve øget fleksibilitet. I stedet for at skulle booke sig på et fysisk kursus, der afvikles eksempelvis én gang i kvartalet, kan man booke sig ind på eksempelvis et af 30 årligt afviklede digitale kurser. Der er ingen transporttid eller ekstra omkostninger, og det er let at finde et tidspunkt, hvor den enkelte kan deltage. Barrieren for at få begyndt som official, bliver altså lavere, og det bliver lettere at komme i gang.

 

Christina Østergaard fra Svømmeklubben Syd kan sagtens se fordelene: ”Vi kan lokalt have udfordring med at samle kursister nok til at et kursus gennemføres. Vi har også løbende forældre, som tilbyder sig, og ved løbende udbud af online forløb, vil vi kunne sende frivillige afsted på kursus i takt med at de henvender sig. På den måde vil vi kunne fastholde de frivillige og deres interesse lige nu og her.”

 

Der vil i en overgangsperiode køre både digitale og fysiske modul 1 kurser. Efter et halvt års drift vil den digitale model blive evalueret, hvorefter det er meningen at Modul 1 kun skal udbydes digitalt.

 

Her kan I se den fulde kursusbeskrivelse af Digitalt Modul 1: https://www.svoem.org/Kurser/Kursus-tilmeld/?id=3827