0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk rekord og endnu en finalekvalifikation ved EM

06-11-2021

Kvartet forbedrer rekord fra EM i 2013, mens Julie Kepp Jensen avancerer til EM-finalen i 50m butterfly.

Af: Klaus Bach Christensen

Det danske EM-hold havde to starter ved finaleafsnittet lørdag aften ved EM i svømning.

 

Først var Julie Kepp Jensen fra A6/NTC i aktion, da de otte finalister skulle findes i kvindernes 50 meter butterfly. Her satte Julie hænderne i væggen i 25.61 (PR 0,06 sekund) og blev samlet nummer otte blandt de 16 semifinalisterne. Dermed avancerede hun til EM-finalen, der svømmes søndag aften.

 

”Jeg rammer vendingen og indslaget bedre og er mere aggressiv i mit undervandsarbejde, end jeg var i morges. Jeg er glad, og nu ser jeg frem mod finalen”, siger Julie Kepp Jensen.

 

Dernæst gjaldt det EM-finalen i 4x50 meter fri mix, hvor en rekordhurtig præstation var med til at sikre en sjetteplads. Frederik Riedel Lentz, Rasmus Nickelsen, Julie Kepp Jensen og Elisabeth Sabroe Ebbesen kunne notere sig for 1.30.85, hvilket er en forbedring af den tidligere rekord fra EM i Herning i 2013 med 0.66 sekund.

 

Rækkefølge og tider på den rekordhurtige holdkap:

  • Frederik Riedel Lentz, Gladsaxe Svømmeklub, 21.53 (indledende tid: 21.91)
  • Rasmus Nickelsen, Helsingør Svømmeklub, 21.69 (indledende tid: 21.99)
  • Julie Kepp Jensen, A6/NTC, 23.58 (indledende tid: 24.30)
  • Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub, 24.05 (indledende tid: 24.73)

 

”Både som hold og individuelt svømmer vi hurtigere, end vi gjorde i vores indledende løb, så det er jeg rigtig godt tilfreds med. Vi er et ungt hold, og jeg tror på, at vi har mange muligheder for at forbedre os, så forhåbentlig kan vi være med til at battle om medaljerne i fremtiden”, siger Frederik Riedel Lentz. 

 

”Det er altid lækkert at svømme holdkap og repræsentere Danmark som hold. Jeg er så glad for, at vi alle stepper op og præstere bedre end i morges – at vi så tilmed slår dansk rekord er jo bare en gave”, siger Rasmus Nickelsen.

 

”Det er meget specielt at stå i en finale sammen med ens landsholdskammerater, for så kan man ligesom dele oplevelsen med dem. Vi hjalp hinanden, og var gode til at skabe en god stemning,” siger Julie Kepp Jensen.

 

”En dansk rekord – det kan man vist ikke klage over. Vi var virkelig gode til at gejle hinanden op, og stemningen var top. Vi bakkede hinanden op både i call room og under løbet, og så gik det hele bare op i en højere enhed, siger Elisabeth Sabroe Ebbesen. 

 

Fra venstre: Rasmus, Frederik, Julie og Elisabeth.

 

Se alle EM-resultater her.

 

Europamesterskaberne i svømning fortsætter i morgen klokken 08.00 (dansk tid). Her svømmer Helena Rosendahl Bach fra Aalborg Svømmeklub 400 meter fri, mens Danmark stiller til start i 4x50 meter holdmedley mix. Holdet består af Julie Kepp Jensen, Mikkel Gadgaard, Rasmus Nickelsen og Elisabet Sabroe Ebbesen.

 

Europamesterskaberne kan streames live på LEN TV, og vil du med bag kulissen, så følg med på Instagram eller Facebook.


 


Cookieindstillinger