0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sådan! Alle dagens danskere avancerer til aftenens EM-semifinaler

05-11-2021

Personlige rekorder stod nok en gang for skud fredag formiddag til EM på kortbane.

Af: Klaus Bach Christensen

Mikkel Gadgaard fra Esbjerg Svømmeklub var første dansker i vandet ved europamesterskaberne fredag formiddag. Her svømmede han 200 meter fri, og de otte baner tilbagelagde han i 1.44.58, hvilket er personlig rekord med 1,05 sekund. Med tiden avancerer Mikkel til EM-semifinalerne i 9. hurtigste tid, som svømmes senere i dag.

 

Gårsdagens EM-sølvvinder Helena Rosendahl Bach fra Aalborg Svømmeklub var i aktion i 100 meter butterfly. Her slog Helena ind i tiden 59.00, hvilket er personlig rekord med 0,58 sekund. Tiden sender Helena videre til EM-semifinalerne i 14. hurtigste tid, som svømmes senere i dag.

 

I 200 meter medley var Elisabeth Sabroe Ebbesen fra Gentofte Svømmeklub til start. Den 19-årige EM-debutant slog ind i 2.10.86 og avancerer til sin tredje semifinale under de igangværende europamesterskaber. Semifinalerne svømmes senere i dag, og hun er videre i 10. hurtigste tid.

 

I formiddagens sidste indledende løb svømmede Rasmus Nickelsen fra Helsingør Svømmeklub 23.03 på 50 meter butterfly. Kun 14 svømmere gjorde det hurtigere, og dermed er Rasmus videre til EM-semifinalerne, som svømmes senere i aften.

 

Se alle EM-resultater her.

 

Senere i dag (16.30 dansk tid) svømmes finaleafsnittet. Her er Danmark udover de ovennævnte svømmere repræsenteret med Clara Rybak-Andersen fra Gentofte Svømmeklub i EM-finalen i 200m brystsvømning og Julie Kepp Jensen fra A6/NTC i EM-finalen i 50m rygsvømning.

 

Europamesterskaberne kan streames live på LEN TV, og vil du med bag kulissen, så følg med på Instagram eller Facebook.


 


Cookieindstillinger