0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

5
December
2021
5
December
2021
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 2, Hjallerup

Hjallerup Idrætscenter, svømmehal
5
December
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

5
December
2021
Officials
Modul 5 - Speaker OM521-3746
Glostrup Fritidscenter
7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams
16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


EM-sølv til Helena Rosendahl Bach og flere EM-finaler i vente

04-11-2021

Sølvmedaljen er Helena Rosendahl Bachs første individuelle seniormedalje.

Af: Klaus Bach Christensen

Det lå i kortene, at finalen i kvindernes 200 meter butterfly skulle blive tæt - og det blev den også. Efter et flot disponeret løb sætter Helena Rosendahl Bach fra Aalborg Svømmeklub hænderne i væggen i 2.05.02, hvilket er næsthurtigst af alle, og dermed kan Helena - som har fået sin svømmeopvækst i Holstebro Svømme Club - notere sig for karrierens første internationale medalje som seniorsvømmer. Tiden er personlig rekord med 1,1 sekund og blot 0,05 sekund fra russiske Svetlana Chimrova, som vinder guld.

 

”Det er helt vildt! Jeg blev så glad, da jeg slog ind og så, at jeg blev nummer to – og endda i stor personlig rekord. Jeg havde ikke regnet med, at det ville gå så godt, men det føltes vildt godt og som om, at jeg var virkelig god de sidste 50 meter, hvilket passede perfekt, for det var en del af min raceplan,” siger Helena Rosendahl Bach.

 

Bjørn Sørensen, Helena Rosendahl Bach og Stefan Hansen.

Foto: Dansk Svømmeunion.

 

I morges avancerede EM-debutanten Elisabeth Sabroe Ebbesen fra Gentofte Svømmeklub til semifinalerne i 100 meter fri i ny personlig rekord, og torsdag aften i Kazan forbedrede hun sig så igen. Elisabeth crawler sig i mål i tiden 53.67 og forbedrer dermed sin personlige rekord på distancen med 0,38 sekund. Elisabeth slutter på en samlet 11. plads.

 

”Det betyder helt vildt meget for mig. Det er et løb, som ikke har kørt så godt i mange år, så det er en stor forløsning, at det endelig lykkes at svømme et løb, hvor jeg har overskud til at trykke til på de sidste 50 meter,” siger Elisabeth Sabroe Ebbesen.

 

Clara Rybak-Andersen fra Gentofte Svømmeklub var til start i semifinalerne i 200 meter brystsvømning efter at have svømmet tæt på sin personlige rekord i sit indledende løb. I sit semifinaleløb banker hun den tid og ikke mindre end 1,01 sekund af sin personlige rekord på distancen. Clara tilbagelægger de otte baner i 2.21.99, hvilket sender hende videre til EM-finalen, der svømmes i morgen aften.

 

I kvindernes semifinaler i 50 meter rygsvømning var Danmark repræsenteret ved Julie Kepp Jensen fra A6/NTC, som i går blev nummer fem i kvindernes 50 meter fri. Julie svømmer i semifinalen 26.49, hvilket er hurtigt nok til videre avancement. Julie svømmer EM-finalen i morgen aften efter at have kvalificeret sig i 7. hurtigste tid.

 

Se alle EM-resultater her.

 

Europamesterskaberne i svømning fortsætter i morgen klokken 08.00 (dansk tid). Her skal Mikkel Gadgaard fra Esbjerg Svømmeklub svømme 400 meter fri, Helena Rosendahl Bach skal svømme 100 meter butterfly, Elisabeth Sabroe Ebbesen skal svømme 200 meter medley og Rasmus Nickelsen fra Helsingør Svømmeklub skal svømme 50 meter butterfly.

 

Europamesterskaberne kan streames live på LEN TV, og vil du med bag kulissen, så følg med på Instagram eller Facebook.