0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks bedste juniorsvømmere fylder bassinet i Gladsaxe Svømmehal

03-11-2021

Der er mere end blot medaljer på spil til DM Junior på kortbane, som afholdes torsdag til søndag.

Af: Klaus Bach Christensen

I samarbejde med Gladsaxe Svømmeklub GSC, Gladsaxe Svømmehal og Gladsaxe Kommune byder Dansk Svømmeunion velkommen til danmarksmesterskaberne for juniorsvømmere. Det nationale event afholdes fra torsdag den 4. november til søndag den 7., og et af de steder, det vækker begejstring, er i Gladsaxe Svømmeklub.

 

Holdkammeraterne Carl Krabbe Heldgaard og Robert Falborg Pedersen, der til daglig svømmer på klubbens førstehold, siger herom.

 

Det, at mesterskabet er på hjemmebane, bliver megafedt, for det er ikke hver gang, at man kan sove i sin egen seng og cykle til DM. Det bliver fedt at komme til stævne igen fuldstændig uden coronarestriktioner og komme ud at race og se, hvad den lange træning rent faktisk har battet."

 

Se hele videointerviewet med de to CSC-svømmere på YouTube eller nederst i artiklen.

Foto: Gladsaxe Svømmeklub

 

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub ser ligeledes frem til afholdelsen af juniormesterskaberne. Særligt er han spændt på at se, hvordan niveauet på juniorsvømning befinder sig efter en periode med lidt mere normale rammer omkring træningsmiljøerne.

 

”Det er længe siden, at vi har haft alle de bedste danske juniorsvømmere samlet til et event. DM Junior plejer at være et mesterskab, hvor vi ser stor sportslig udvikling over en bred kam, så det bliver spændende at se, hvor talentudviklingen i dansk svømmesport står henne efter en lang periode med udskudte events og uregelmæssig træning, siger Thomas Stub og uddyber:

 

”Umiddelbart efter sidste finaleløb udtages de svømmere, som skal repræsentere Danmark til nordiske juniormesterskaber i december. Jeg forventer, at der bliver kamp om pladserne, og forhåbentlig kan den gulerod være med til at de bedste juniorsvømmere løfter deres niveau og viser sig frem fra deres bedste side de kommende mesterskabsdage”. 

 

Fakta og nyttige links

Indledende stævneafsnit starter alle dage klokken 09.30, mens finaleafsnit starter klokken 17.00.

Juniorpiger er født i 2005, 2006 og 2007, mens juniordrenge er født i 2004, 2005 og 2006.

 


 


Cookieindstillinger