0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvordan svømmer man 100 meter fri hurtigst? Det har vores praktikant Lasse Jager Pedersen undersøgt

28-10-2021

I otte uger har Lasse Jager Pedersen beskæftiget sig med videoanalyser og blevet skarpere på at koble teori til praksis.

Af: Klaus Bach Christensen

Siden september har Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion haft fornøjelsen af at have Lasse Jager Pedersen i praktik. Han er i gang med sin kandidatuddannelse i idræt og sundhed med specialisering i konkurrence og eliteidræt på Syddansk Universitet (SDU), og i et intens praktikforløb har han analyseret 100 meter frisvømning for damer og herrer ved de seneste seks internationale mesterskaber.

 

”Det har været en fornøjelse at have Lasse med ombord, og han er hurtig blevet en naturlig del af Sportsafdelingen og Dansk Svømmeunion. Han har blik for det gode samarbejde og søger af sig selv råd og vejledning blandt kollegaer og samarbejdspartnere i Team Danmark for at lære og dygtiggøre sig. Nu ser jeg frem til at se hans endelige analyse af 100 meter frisvømning, som forhåbentlig vil bringe værdi til vores klubmiljøer og de danske frisvømmere”, siger landstræner i Dansk Svømmeunion Stefan Hansen.

 

Lasse Jager Pedersen på kontoret i Dansk Svømmeunion.

 

I sit projekt og sine videoanalyser har Lasse kigget nærmere på korrelationen mellem forskellige variable og svømmernes 100 meter tider. Her har han fundet de variable, som har størst betydning for svømmernes tider på distancen, og han vil senere på året afholde et webinar og præsentere resultaterne for Dansk Svømmeunions licenstrænere.

 

En opgave som Lasse ser frem til, mens han sætter nogle afsluttende ord på praktikforløbet:

 

”Jeg er gennem mit praktikforløb hos Dansk Svømmeunion blevet mere bevidst om, hvilke kompetencer som jeg har fået gennem min uddannelse på SDU. Derfor er det super værdifuldt for mig som studerende at have mulighed for at koble teori og praksis.

 

Gennem praktikforløbet har jeg fået mulighed for at prøve mig selv af og udfordre mig selv personligt men også fagligt. Det er fedt at være i en organisation, som synes, at det, jeg kan tilbyde, er værdifuldt”.

 

Fra Dansk Svømmeunion skal der afslutningsvis lyde en stor tak til Lasse Jager Pedersen, der gennem hele praktikforløbet har budt sig til og hjulpet med at løse opgaver – også på tværs af organisationen. Nu ser vi frem til, at han for vores trænernetværk præsenterer sit projekt og sine fund.


 


Cookieindstillinger