0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Otte ugers praktik er fløjet afsted: Hvad tager Mathilde Riis med sig?

28-10-2021

Mathilde Riis fortæller om sit praktikforløb i Dansk Svømmeunions Sportsafdeling.

Af: Klaus Bach Christensen

Hvordan er det at være i praktik hos Dansk Svømmeunion? Kan det lade sig gøre at koble universitetsteori til hverdagspraksis på arbejdspladsen? Hvilken værdi og hvilke erfaringer giver det at indgå i professionelle relationer med nye kollegaer?

 

Det og mange flere spørgsmål besvarer vores praktikant Mathilde Riis, som netop har afsluttet sit otte ugers praktikforløb i forbindelse med sin kandidatuddannelse i idræt og sundhed på Syddansk Universitet (SDU). Inden da sætter talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, lidt ord på praktikforløbet.

 

”Det har været rigtig værdifuldt at have Mathilde i praktik. Fra dag ét har hun været indstillet på at tage del i arbejdsopgaverne – også på tværs af organisationen – og hun har ikke været bange for at møde vores virkelighed og indgå i relationer med klubfolk og landsholdssvømmere. Hun har selvstændigt taget teten på flere opgaver og vist stort overblik over komplekse problemstillinger, hvor hun blandt andet har skullet håndtere mange holdninger. Det har hun løst godt, og jeg kan 100 procent stå inde for hendes personlige kompetencer og faglige kvalifikationer”.

 

Mathilde Riis på kontoret i Dansk Svømmeunion ved siden af Trivselstræet.


”Otte uger er fløjet afsted, og jeg står foran afslutningen på, hvad jeg vil betegne som et meget givende og lærerigt praktikforløb i Dansk Svømmeunions Sportsafdeling. Undervejs har jeg fået mulighed for at bringe min faglighed og erfaring i spil, jeg er blevet inddraget i arbejdsgange, jeg er blevet budt med til medarbejdermøder samt sociale arrangementer og i det hele taget er jeg blevet mødt med tillid, medindflydelse og anerkendelse for det, jeg bidrager med.  

 

I forløbet har jeg fået mulighed for at arbejde med tematikker, som jeg tillægger stor værdi, nemlig bærdygtig talentudvikling drevet af svømmere og trænere, som trives og oplever god mental sundhed.

 

Specifikt har jeg blandt andet arbejdet med udvikling og implementering af svømmerens og landsholdets trivselstræ, som er skabt i samarbejde med Landsholdenes Samarbejdsforum. I arbejdet med at finpudse detaljerne og diskutere trivselstræernes anvendelighed, har jeg fået mulighed for at snakke med svømmere, trænere og ledere fra landsholdet og landets træningsmiljøer, som har bidraget med nye perspektiver og inputs til det videre arbejde.

 

Implementeringen af trivselstræerne er startet, og jeg har senest afholdt et præsentationsmøde for svømmerne på landsholdet og udviklingslandsholdet. Det næste step er, at trænere og ledere i Dansk Svømmeunions samarbejdsklubber skal præsenteres for trivselstræet og have materiale, så de aktivt kan arbejde med trivselstræet i deres træningsmiljøer. Formålet med udbredelsen af trivselstræerne er, at ingen svømmere må være i tvivl om, hvor de kan henvende sig, hvis de oplever problemer og udfordringer, de ikke selv kan håndtere. Det er min forventning, at trivselstræerne kan være med til at starte en konstruktiv og vigtig dialog i Dansk Svømmeunions medlemsklubber, som er medvirkende til at øge opmærksomheden på trivsel og mental sundhed med et positivt fokus for både trænere og svømmere.

 

Her ved forløbets afslutning er jeg ikke nået i mål med alle mine idéer og planer, og der ligger fortsat et vigtigt arbejde i at udbrede kendskabet til landsholdets og svømmerens trivselstræ. Jeg ser gode perspektiver for det fremtidige arbejde med at videreudvikle og styrke kulturen i dansk svømning, hvorfor det også falder mig naturligt at fortsætte min tilknytning til organisationen i forbindelse med min specialeafhandling som afslutning på min kandidatuddannelse i idræt og sundhed på Syddansk Universitet.”

 

Praktikant, Mathilde Riis


Afslutningsvis skal der lyde en stor tak til Mathilde Riis for hendes engagement og store arbejdsindsats. Hun får de varmeste anbefalinger med på vejen, og i Dansk Svømmeunion glæder vi os til det fortsatte samarbejde.


 


Cookieindstillinger