0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DIF efterlyser bud på lokale svømme- og idrætsfaciliteter

25-10-2021

Alle kan nu give deres bud på nye lokale idrætsfaciliteter og deres placering.

Af: Simon Bro Andersen

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i dag lanceret en ny online platform med det interaktiv danmarkskort på adressen danmarkmangler.dif.dk/Indsend-forslag. Her kan alle foreninger, medlemmer og selvorganiserede idrætselskere vise, hvor Danmark mangler idrætsfaciliteter. Og det er ganske simpelt – man klikker på danmarkskortet på det relevante sted og skriver ganske kort, hvad det er, der mangler. Målet er at inspirere og skabe dialog om nye idrætsinvesteringer i kommunerne op til kommunalvalget 2021.

 

”Kun halvdelen af danske børn kan svømme, og mange familier oplever at komme på venteliste for at få plads på det lokale svømmehold. Svømning, livredning, vandpolo og alle de andre sportsidrætter giver glæde og fællesskab til hundredtusindvis af danskere, men hallerne kan ikke følge med danskernes appetit på vand mange steder i landet. Derfor skal vi blande os alle de steder, vi kan, og jeg håber, at mange af de aktive medlemmer i Dansk Svømmeunion vil give deres besyv med, for de har viden og erfaring med, hvor der er behov for nye faciliteter”, siger Direktør i Dansk Svømmeunion Merete Riisager.

 

Håbet fra SVØM og DIF er, at mange vil bidrage med forslag, så alle kommuner får en række spændende forslag at arbejde videre med. På den anden side af kommunalvalget vil DIF sende de indkomne forslag til kommunerne med kontaktoplysninger på dem, der har stillet forslagene. Ligesom DIF i samarbejde med SVØM vil inspirere til, hvordan kommunerne kan arbejde videre med forslagene.

 

”Vores formål med platformen er at styrke den lokale viden om konkrete behov for bedre fysiske rammer til idræt, bevægelse og foreningsliv i hver kommune. Vi håber, at platformen kan bidrage til en god dialog om de potentialer, der er i den enkelte kommune. For det er jo netop lokale borgere og idrætsforeninger, der er eksperter i lokale behov”, siger DIF-formand Hans Natorp.

 

Hvis I er interesserede i at høre mere om projektet eller har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Public Affairs konsulent Simon Bro på SBA@svoem.dk.


 


Cookieindstillinger