0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

7
December
2021
7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams
16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Digitalisering og medlemsbegreb på DIFs budgetmøde og Svøm bestyrelsesseminar

19-10-2021

Medlemsbegreb, digitalisering af idrætten samt digitalisering og åbne fællesskaber i jeres klub.

Af: Bestyrelsesmedlem, Allan Nyhus

Med efterårets komme gør vi klar til efterårsferie, motionsløb og flotte efterårsskove. Men inden vi når så langt, afholder DIF sit sædvanlige budgetmøde i starten af oktober. Således også i år hvor en delegation fra SVØM deltog. Navnet snyder dog, for vi brugte ikke mange minutter på DIFs budget 2022, i stedet talte forsamlingen om digitalisering af idrætten og en modernisering af medlemsbegrebet.

 

Medlemsbegreb

Foreningsidrætten har nogle ret fastlåste medlemsbegreber, som primært bruges til at fordele støtte. Eks. kan man som enkeltperson, som udgangspunkt, ikke være medlem af Dansk Svømmeunion eller et andet specialforbund. Udøvere og motionister, der er løst organiserede og ikke lige passer ind i klubbernes nuværende holdstrukturer, har i dag rigtig dårlige muligheder for at være medlem af en klub og derfor også af Dansk Svømmeunion eller andre idrætter.

Med de nuværende regler har vi rigtig dårlige muligheder for at ”organisere” dem, fordi idrættens love ikke er indrettet til det.

 

En regelændring kan f.eks. give mulighed for et løst medlemskab som åbent vand svømmer hos Dansk Svømmeunion og på sigt kunne føre til et medlemsskab i en klub. Det vi ønsker, er, at give de udøvere, der har en indledende interesse i vandsport, mulighed for at fortælle dem om de mange gode tilbud man kan finde i den lokale svømmeforening.

Hos Surf og Rafting har man lavet forsøg med individuelt medlemskab af selve forbundet, ligeså hos Orienteringsforbundet.

På DIF budgetmødet blev det også diskuteret om og hvordan foreningsidrætten kan åbne for at eks. 25 mennesker der organiserer sig i en Facebook gruppe og selv arrangerer det nødvendige vil kunne optages medlemmer af en forening eller unionen, hvis de ønsker det. Det kom der ingen klare svar, men nu er debatten i gang. 

 

Digitalisering af idrætten

Snakken om medlemsbegreb flyder sammen med snakken om digitalisering (som er et af DIFs politiske programpunkter de kommende år). Digitalisering handler bl.a. om hvordan foreningsidrætten kan hamle op med de kommercielle udbydere, som i mange sammenhænge giver foreningerne digitale bank.

 

Vi bød ind med at DIF burde lave strategiske samarbejder med eks. Google, Microsoft og Facebook. Man kunne forestille sig, at Google tilbød gratis reklameplads til idrætten (som de gør til NGO’ere) eller at Microsoft tilbød digital infrastruktur til foreningerne, ligesom de gjorde til skolerne under corona. Helt oppe i helikopteren var ideen om et fælles “Idræts-id”, som alle danskere i en forening kunne anvende (den infrastruktur kan både Google og Microsoft understøtte). Det vil betyde, at en person kan være medlem af flere foreninger på tværs med samme login.

 

Det store problem i dag er fordelingen af tilskud. Hvis lille Palle er medlem af både svømme-, ro- og fodboldklubben, hvordan tæller man det så? Hvordan fordeles pengene? Hvordan skal de fordeles? Men uanset vil et fælles idræts-id give muligheder også på tværs af idrætsgrene. 

Digitalisering og åbne fællesskaber i jeres klub?

Oven på budgetmødet fortsatte bestyrelsen i Dansk Svømmeunion med seminar for Svøm Vi skulle tales mission/vision og rammerne for det nye politiske program for Svøm, der skal gælde fra 2022 og 3 år frem.

 

Kort fortalt så gik nogle af debatterne fra budgetmødet igen. Vi talte også om digitalisering og medlemsbegrebet og hvordan vi kan arbejde med det i Svøm. Allerede nu er vi godt i gang med digitalisering. Bl.a. arbejder vi på et nyt medlemssystem til Svøm. Vi arbejder også på at tilpasse vores vedtægter, så de kan omfavne de mere løst organiserede.

 

Men uanset, at vi allerede er i fuld gang, diskuterer vi fortsat os selv, hvordan vi digitaliserer dansk svømning og hvordan vi åbner foreningerne, så de selvorganiserede, der gerne vil, også kan blive en del af os. Og vil vi åbne dem mere op? Alt det kommer I til at høre mere om, når det politiske program bliver mere flyvefærdigt. Men I må meget gerne allerede nu begynde at tænke over hvad “Åbne fællesskaber” kan betyde i jeres forening og hvordan vi i højere grad end i dag kan arbejde med digitale løsninger i dansk svømning.

 

Rigtig god efterårsferie

 

/Skrevet af bestyrelsesmedlem Allan Nyhus