0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Et stillads måtte Limfjordsbroen til hjælp, for at DM i High Diving kunne afholdes

31-08-2021

DM i High Diving blev afholdt for andet år i træk og anden gang i historien.

Af: Klaus Bach Christensen

Udspring fra højderne er på ingen måde et ukendt fænomen, men indenfor Danmarks grænser er udspringssporten stadig relativ ung. Forrige år blev det første danmarksmesterskab i High Diving således afholdt, og det har eftersigende fået interessen for sporten til at stige.

 

Det gælder dog om at være kreativ, når man ønsker at springe i vandet fra de helt store højder. Det er netop, hvad High Diving Danmark har været, da de i samarbejde med lokale ildsjæle fik opstillet et stillads på Limfjordsbroen, så DM-deltagerne fredag og lørdag i forrige uge kunne springe fra de påkrævede højder på 13, 16 og 20 meter.

 

- Idéen om at stille et stillads op på Limfjordsbroen midt i Aalborg var mildest talt ambitiøs, og med blot ét afholdt DM i erfaringsposen virkede det også grænsende til umuligt, at det skulle lykkes. Efter mange måneders arbejde lykkedes det dog, og det gjorde det i høj grad på grund af mange menneskers frivillige hjælp og den tillid, som vi har fået undervejs. Oplevelsen af at stå i 20 meters højde midt i en by som Aalborg føltes som at have hele byens øjne på sig, når man sprang ned i Limfjordens kolde vand. Det var simpelthen fænomenalt, så tusind tak til alle, der har været med til at gøre arrangementet til virkelighed, siger eventansvarlig Mads Søndergaard.

 

Ni herrer og en enkelt dame fra klubberne High Diving Denmark og FREM Odense deltog i danmarksmesterskabet, som blev afgjort efter to kvalifikationsspring og to finalespring. Nedenfor kan du se medaljetagerne.

 

Herrer

  1. Jonas Madsen, FREM Odense, 287,2 point
  2. Frederik Dalgaard, High Diving Denmark, 265,275 point
  3. Mads Søndergaard, High Diving Denmark, 232,47 point

 

Damer

  1. Annika Bornebusch, High Diving Denmark, 179,82 point

 

Billede af DM-vinderne foran på havnekajen foran Limfjordsbroen i Aalborg.

Foto: High Diving Danmark.

 

Se sejrsceremoni her og spring på Instagram.

 

High Diving Danmark, som er en del af Dansk Svømmeunions udspringsdisciplin, vil gerne benytte lejligheden til at sende en stor tak for hjælpen til: Aalborg Kanonlaug, 1000fryd, Sportsdykkerafdelingen i Aalborg Svømmeklub, Bone's Aalborg, Aalborg Stilladser og ikke mindst Morten Arvidsson fra Idrætsmødet.

 

Danmarksmesterskabet i High Diving var i år en del af Danmarksserien i High Diving, som består af to konkurrencer, og allerede lørdag den 11. september afholdes seriens anden del. Det sker fra de gule containere på Halsskov Færgehavn i Korsør, hvilket du kan læse yderligere om her.


 


Cookieindstillinger