0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lokalpolitisk initiativ

25-08-2021

Hovedstaden mangler vand, svømmevand. Derfor smider Hovedstadens Svømmeklub nu et politisk oplæg på bordet.

Af: Carsten Jokumsen

Selv om Hovedstadens Svømmeklub nok står i en unik poition i forhold til så mange andre danske klubber, så kommer vi ikke udenom at lokalpolitisk initiativ er et krav nu om stunder, hvis man vil have indflydelse. Med oplægget ’Hovedstaden mangler vand’ forsøger Hovedstadens Svømmeklub nu at råbe politikerne op.

 

Hvad indeholder oplægget?

 

For at komme efterspørgslen og behovet til livs, foreslår Hovedstadens Svømmeklub, at man anvender en del af det øgede råderum i forbindelse med ”idrætsmilliarden” til at investere i byens børn og unge – faktisk byens borgere generelt, og bygge flere svømmehaller. Argumentet er, at også er en investering i god trivsel og fremtidige gode idrætsvaner i sunde fællesskaber.

 

Desuden foreslår Hovedstadens Svømmeklub også, at der investeres mere i faciliteter i Københavns Havn, så vand-glade Københavnere kan få endnu flere muligheder for at opleve vandets glæder.

 

Find hele det lokalpolitiske oplæg her: https://www.hsk.dk/media/4520/hovedstaden-mangler-vand.pdf

Initiativ til efterfølgelse

 

Det er et godt initiativ og et eksempel til efterfølgelse. Kun lokale kræfter kan så præcist formulere, hvad den lokale udfordring er, og har man gjort sit forarbejde godt nok, så kan man også levere sunde argumenter baseret på den faktiske økonomiske virkelighed i kommunen.

 

I Dansk Svømmeunion ved vi godt, at der ikke alle steder er hverken tid, lyst eller overskud til også at arbejde med lokalpolitisk interessevaretagelse, når nu det man brænder for, er svømmeklubben, og de daglige oplevelser det fællesskab giver. Alligevel vil vi opfordre til at I ude i klubberne overvejer, om der er behov eller lokale ’sager’ der kunne trænge til et indspark fra svømmeklubben.

 

I Dansk Svømmeunion vil vi frem til kommunalvalget sætte det lokalpolitiske arbejde og den lokalpolitiske interessevaretagelse under lup, så vi sammen kan live bedre til at løfte den opgave.


 


Cookieindstillinger