0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sportschef til Dansk Svømmeunion

19-08-2021

Dansk Svømmeunion søger energisk og udviklingsorienteret sportschef til at stå i spidsen for unionens konkurrencesport.

Af: Carsten Jokumsen

Brænder du for at skabe resultater inden for svømmesporten ved at afsøge den nyeste viden på området, opbygge samarbejdsrelationer på tværs af forbund og klubber, samt skabe motiverende og almendannende rammer omkring atleterne, er det måske dig, der er vores nye sportschef?

 

Du har en baggrund inden for performance, pædagogik, psykologi eller organisationsudvikling. Du har en udpræget evne til at skabe samarbejde og fremdrift, og du evner både, at engagere dig i unge mennesker og træde ind i et lokale med vægt. Du kan sætte en dagsorden, men du kan også lytte og skabe et rum, hvor andre får plads til at blive hørt. Du arbejder professionelt, og du kan sætte dig ind i, hvad der motiverer ansatte og frivillige til at gøre en indsats for sporten.

 

Vi arbejder med en dansk model for konkurrencesvømning

Vi har de seneste år arbejdet med at udvikle en dansk model for konkurrencesvømning. Det betyder, at vi ønsker at skabe gode rammer for børn, så de kan bevare glæden ved deres sport og få det fulde udbytte af fællesskab og oplevelser.

 

For de unge og de voksne atleter gælder det, at de skal gives plads til og mulighed for at definere deres egen sportslige karriere. Træneren fungerer som sparringspartner og atleten skal støttes til og uddannes til at træffe egne beslutninger, og tage ansvar for egen træning og sportslige målsætninger.

 

Landsholdssvømmere skal modtage uddannelse, der både omhandler krop, teknik og de generelle udfordringer, man skal håndtere i hverdagen som atlet – som eksempelvis, at håndtere medier og chikane på nettet. Vi ønsker, at atleterne skal uddanne sig samtidig med, at de har en sportslig karriere, og vi arbejder derfor med at styrke ”dual career” forløb.

 

Sportschefen skal skabe resultater gennem samarbejde

Sportschefens opgave er at lede sportsafdelingens samlede indsats. Konkurrencesvømning dækkes i alle dens facetter af teamet i sportsafdelingen, herunder udtagelse til diverse landshold, afvikling af nationale stævner, udtagelse til og tilrettelæggelse af internationale stævner, atletstøtte, drift af det nationale træningscenter (NTC), sponsoraftaler, digitale understøttelse af afvikling af stævner, samarbejde med Team Danmark og DIF m.v.

 

Sportschefen forventes at være tæt på landsholdets atleter og trænere, og deltage med en koordinerende og styrende rolle i en række aktiviteter i ind- og udland. Han eller hun vil også have til opgave at styrke den kommercielle indsats omkring konkurrencesvømningen og udvikle samarbejdet med sponsorer.

 

Danske svømmere har i gennemsnit vundet omkring ti internationale medaljer om året de seneste ti år. Vi har i Danmark tradition for konkurrencesvømning, og da DIF for nyligt offentliggjorde en liste over atleter, der har haft afgørende betydning for sportens verden de sidste 125 år, var der 11 svømmere på listen med de 125 sportsnavne.

 

Vi ønsker at udvikle sporten på en baggrund af helhedssyn på atleterne og i et samarbejde med klubberne. Trænerne udgør en nøglerolle, og sportschefen skal både informere, inddrage og understøtte udvikling af trænere i klubberne. Dette sker i et samarbejde med vores uddannelsesteam, og i samarbejde med klubledere og relevante samarbejdspartnere.

 

Vores vigtigste samarbejdspartnere er Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Sportschefen varetager kontakten og samarbejdet med disse, og aftaler rammer og målsætninger for konkurrencesporten med dem.

 

Kompetenceprofil

  • Ledelseserfaring fra relevant organisation
  • Evne til at organisere og planlægge efter konkrete målsætninger
  • Gode mundtlige kommunikationsevner
  • God indlevelsesevne
  • Netværksskabende og dialogsøgende
  • Opsøgende i forhold til ny viden inden for performance og idræt
  • Evne til at afdække og opsøge kommercielle muligheder
  • Internationalt udsyn
  • Optimistisk og motiverende

 

Vi opfordrer interesserede kandidater til at søge stillingen uanset køn og baggrund.

 

Praktiske informationer

Arbejdssted: Idrættens hus, Brøndby Stadion 20, Brøndby.

 

Ansøgningsfrist: Mandag den 13. september, klokken 12.00.

 

Ansøgning samt cv sendes til: Charlotte Bistrup, sekretær; cbi@svoem.dk

 

Der forventes at blive afholdt samtaler fra uge 38.

 

Spørgsmål vedrørende stillingen kan rettes til: Merete Riisager, direktør Dansk Svømmeunion: mra@svoem.dk

 

Forretningsorden for sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion:

https://www.svoem.org/_files/_database/database105/forretningsordenforsportsafdelingen.pdf


 


Cookieindstillinger