Udbud og kvalitet af uddannelser er af stor betydning for svømmeklubbernes daglige arbejde. Derfor opprioriterer vi indsatsen på området.
Af: Carsten JokumsenI Dansk Svømmeunion har vi valgt at samle vores indsat på uddannelsesområdet i et team, så vi kan nå bredere ud med vores tilbud. Ved at samle kompetencerne hos en dygtig teamleder, kan vi skabe synergi og sammenhæng mellem de forskellige uddannelser, og vi kan frigøre ressourcer til at udvikle på eksisterende uddannelser og også skabe nye tilbud.
Dansk Svømmeunion har i 2021 med projektet ”genstart af klubrelationer” stillet skarpt på, hvad der er vigtigt for klubberne. Både her i og den daglige kontakt med konsulenterne er uddannelse og kurser blevet fremhævet som et centralt element i relationen mellem klubber og union.
Ny teamleder
Christina Borring blev den 1. maj 2021 ansat som teamleder for uddannelsesteamet. Christina kommer med en baggrund som leder for 50 medarbejdere i Frederiksberg svømmehal. Christina har dyb indsigt i vandsporten og hun underviser selv inden for bassinlivredning og genoplivning. Christina siger om den nye opgave:
”Der er stor efterspørgsel efter gode kurser og uddannelser i klubberne, det kan vi tydeligt mærke. Det er min opgave at sørge for, vi bliver mere synlige, så man kan se, hvad vi kan tilbyde. I nogle klubber betyder træneruddannelserne meget i hverdagen i forhold til at sikre kvaliteten for de yngste svømmere og styrke de unge mennesker i den pædagogiske opgave overfor børn og forældre. I andre klubber betyder kurser og uddannelser meget for fastholdelse og endelig kan vi se, at uddannelse har stor betydning for konkurrencetrænerne og deres faglige og personlige udvikling. Dertil kommer de nye behov, der opstår i klubberne. Eksempelvis kan vi se, at der er voksende opmærksomhed omkring de tilbud, vi har om livredning som en del af klubbernes aktiviteter.”
Uddannelsesteamet består af Christina Borring, Teamleder (Venstre), Kristine Nuboe, Udviklingskonsulent (Midt), Simon Winther, Uddannelseskonsulent (Højre)
Nye muligheder
Dansk Svømmeunion har oplevet en stigende interesse for kurser, der er tilgængelige online for at sikre, at frivillige og trænere kan tilgå dem, når behovet opstår. Derfor vil teamet løbende digitalisere kursus- og uddannelsestilbud, der hvor det giver pædagogisk mening. Christina Borring udtaler:
”Vi har valgt at digitalisere tidtagerkurset, fordi tilbagemeldingen fra en række klubber har været, at det er svært for forældrene at afse tid til at tage af sted på kurset. Forældre og klubber vil gerne i gang, og her kan et digitalt modul være en hjælp. Modul 1 – Tidtagning – vil blive udrullet i efteråret 2021, og det vil fortsat være sådan i den første tid, at man også kan booke et almindeligt kursus, så vi sikrer, at ingen bliver tabt på gulvet. Vi glæder os meget til at høre klubbernes og forældrenes tilbagemelding på det arbejde, vi har gjort sammen med overdommerne omkring digitalisering af modul 1.”
Uddannelsesteamet øger desuden muligheden for at skabe samspil mellem uddannelsesporteføljen og strategien i Dansk Svømmeunion. Teamet har allerede gjort sig erfaringer med at udbyde seminarer, der bygges i forhold til særlige indsatser.
”Vi har langt flere ideer, end vi har tid,”, siger Christina Borring med et smil. ”Efterspørgslen er til stede i klubberne. Som altid i foreningslivet udgør tid og ressourcer en flaskehals for arbejdet, men vi har allerede gode erfaringer med at lytte til klubberne for på den måde at justere vores tilbud til det behov, der findes derude."