0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Så er der ikke længe til DM i havlivredning

10-08-2021

Danmarksmesterskaberne i havlivredning afholdes på Moesgård Strand nær Aarhus.

Af: Carsten Jokumsen & Klaus Bach Christensen

Lørdag den 21. august belejrer Danmarks dygtigste havlivreddere Moesgaard Stand for at dyste om titlerne ved danmarksmesterskaberne i havlivredning. Det er første gang siden 2019, at danmarksmesterskaberne indenfor havlivredning afholdes, og derfor forventer stævneleder og medlem af livredningsudvalget i Dansk Svømmeunion Emil Kamuk, at mange deltagere tripper for at kaste sig ud i de forskellige havlivredningsdiscipliner.

 

"Da det nu er to år siden vi sidst har afholdt danske mesterskaber, forventer vi at folk er sultne efter at komme ud og konkurrere og vise hvad de kan. Vi forventer masser af ivrige deltagere, nye som garvede, som er klar til at kæmpe om medaljerne.", siger Emil Kamuk (Østjysk Livredning).

 

Danmarksmesterskaberne afholdes i samarbejde mellem Dansk Svømmeunions livredningsudvalg (LISK) og Østjysk Livredning, og alle, der kan svømme 200 meter i åbent vand, har på dagen mulighed for deltage. Det kræver dog medlemskab i en af Dansk Svømmeunions medlemsklubber, hvis man vil deltage i medaljekampene.

 

Der konkurreres i tre aldersgrupper for henholdsvis seniorer, juniorer og børn. Det gør mesterskabsdagen til en ideel opstartsdag efter en lang sommerferie for eksempelvis svømmeklubbers konkurrence- og voksenhold.

 

"Vi forventer en del gengangere til dette års DM, men også at der kommer en masse nye ansigter, som vil prøve kræfter med livredningssporten. Heldigvis er DM i konkurrencelivredning ikke mere formel, end at man sagtens kan kaste sig ud i det, selvom man ikke har flere års erfaring inden for sporten, og så er det en ideel måde at slutte sommeren af sammen med sine klubkammerater.", siger Emil Kamuk

 

Lyder dagen som noget for dig, kan du på Facebook læse mere om de individuelle discipliner og holdkonkurrencerne. Det koster 75 kr. at deltage og tilmelding sker direkte via mail på lisk@svoem.dk. Tilmeldingsfrist er onsdag den 11. august.

 

Dagen på stranden byder på spændingsfyldte konkurrencer og aktiviteter. Så husk solcreme i rigelige mængder, hvis du lægger vejen forbi Moesgård Strand for at heppe på havlivredderne.


 


Cookieindstillinger