0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-BRONZE til Pernille Blume i 50 meter fri

01-08-2021

For anden gang i træk svømmer Pernille Blume sig på podiet ved de Olympiske Lege.

Af: Klaus Bach Christensen

Pernille Blume svømmer sig til en OL-bronzemedalje på 50 meter fri ved OL i Tokyo. Det sker natten til søndag i Tokyo Aquatics Centre, hvor hun slår ind i tiden 24.21. Dermed slutter det allersidste finaleafsnit ved de Olympiske Lege på fantastisk vis og med en dansk medalje efter endnu en storartet præstation af den danske sprintspecialist.

 

Australiens Emma McKeon tager guldet i tiden 23.81, hvilket er ny olympisk rekord, mens Sveriges Sarah Sjöström tager sølvmedaljen i tiden 24.07.

 

Pernille Blume fra SIGMA Swim med sin bronzemedalje. Stort tillykke!

Foto: Patrick Kraemer.

 

Se OL-finalen, hvor Pernille Blume sikrer sig bronzemedaljen

Videoen er fra Discovery+, der sender OL i svømning.

 

Se medaljeceremonien

Videoen er fra Discovery+, der sender OL i svømning.

 

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach evaluerer nedenfor de ni konkurrencedage i Tokyo

- OL i Tokyo har været en skelsættende sportslig begivenhed for svømmesporten under den verserende COVID-19-pandemi, uden det dog for alvor har afspejlet sig i bassinet, hvor der er blevet konkurreret på allerhøjeste niveau. Eksempelvis har en nation som Australien haft et markant bedre OL i toppen af medaljetabellen end i Rio, mens USA til gengæld ikke har været helt så dominerende – selvom de fortsat bliver den mest medaljevinderne nation. Så COVID-19 eller ej – konkurrencen i international svømmesport er fortsat på et ekstremt højt sportsligt niveau i olympisk svømning.

 

- Fra dansk side kan vi naturligvis glæde os rigtigt meget over Pernille Blumes enestående resultat i 50 m fri, og at hun endnu en gang formår at forløse hendes utrolige høje sportslige potentiale. Hele måden, hvorpå Pernille har håndteret dette OL og de mange utrolige høje eksterne forventninger og sammen med trænerne har fokuseret på de absolut vigtigste elementer og arbejdet for at skabe ro omkring sig selv hertil, er en forbilledlig præstation i sig selv. Det, håber jeg, vil tjene til inspiration for mange danske svømmere med de samme drømme og ambitioner.

 

- Endelig kan vi glæde os over, at hele syv debuterende danske svømmere har fået værdifuld erfaring med OL, som de kan tage med videre i karrieren og livet. OL er en helt exceptionel sportsbegivenhed at være i som atlet, og der er ikke mange, der fuldt ud forstår, hvad det vil sige, før de har været en del af det selv. Det har de nu, og ligesom vi har set historisk, så giver det dem et stærkt fundament for fremtidige danske præstationer, når OL drager til Paris i 2024 og efterfølgende til Los Angeles i 2028.


 


Cookieindstillinger