0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

18
Oktober
2021
Aqua Camp Uge 42 Skovbakken Svømning
Vejlby IK Svømmeafdeling
Vejlby Centervej 53
8240
Risskov
18
Oktober
2021
AquaCamp efterårsferien Svømmeklubben Nord
Svømmeklubben Nord
Skolevej 2
9400
Nørresundby

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Børn med særlige behov

13. november Korsør

 

Svømningens Grunduddannelse

Foråret Kalundborg

Foråret Præstø

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

28. oktober Solrød

10. november Sønderborg

 

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

23. oktober Taastrup

31. oktober Solrød

13. november Sakskøbing

 Næste arrangement

23
Oktober
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3761
Taastrup Svømmehal
23
Oktober
2021
Officials
Modul 6 - Stævnesekretær OM621-3736
Ringsted Svømmehal
24
Oktober
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3678
DGI-huset Aabybro

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Danmark sender kun svømmere til OL, der har opnået officielle OL-krav

22-07-2021

End ikke intense forløb på administrativt og politisk niveau kunne få FINA til at ændre sine kriterier for OL-udtagelser.

Af: Dansk Svømmeunion

Nedenfor fremgår beskrivelsen af forløbet vedr. Danmarks tidligere tildelte nationsplads ved OL i 4x200 meter fri for kvinder.

 

Dansk Svømmeunion modtager den 14. juni besked fra Det Internationale Svømmeforbund (FINA) om, at Danmark betingelsesløst er blevet tildelt en nationsplads i kvindernes 4x200 meter fri, da andre lande ikke ønsker at bruge deres nationspladser ved OL. Hverken elektronisk eller telefonisk gør FINA opmærksom på, at eventuelle yderligere krav eller betingelser skal være opfyldt for, at holdkappen kan komme til start.

 

Efterfølgende retter Dansk Svømmeunion henvendelse til Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Team Danmark bakker op om indstillingen af holdkappen med afsæt i et sportsligt potentiale for en 12. plads, som også de nationale udtagelseskriterier angiver.

 

Danmarks Idrætsforbund bestyrelse, der er Danmarks Olympiske Komité og den danske instans, som officielt udtager OL-atleter, godkender indstillingen af holdkappen, hvorefter DIF’s OL-chef kontakter FINA samme aften, der kvitterer for nationspladsen.

 

Tirsdag den 15. juni orienterer Dansk Svømmeunion holdkappens svømmerne om, at Danmark er blevet tildelt en nationsplads i 4x200 meter fri, og Danmarks Olympiske Komité har godkendt deres udtagelse til holdkappen.

 

Mandag den 21. juni hører Dansk Svømmeunion for første gang fra FINA vedr. holdkappen. FINA præciserer, at holdkapsvømmere som minimum skal opfylde det individuelle B-krav på 200 meter fri eller have et A-krav i en hvilken som helst anden disciplin. Dagen efter den 22. juni inviterer Dansk Svømmeunions sportslige ledelse holdkapsvømmerne til et møde om situationen. På mødet aftales, at svømmerne holdes løbende orienteret om og opdateret på sagens udvikling, ligesom svømmerne gøres opmærksomme på, at sportspsykologisk ekspertbistand fra Team Danmark bliver stillet dem til rådighed, hvis de har behov herfor.

 

I de følgende dage er Dansk Svømmeunion i tæt kontakt med FINA på såvel administrativt som på politisk niveau. Både for at udfordre tolkningen og lovgrundlaget, for at rette kraftig kritik af processen, at gøre opmærksom på at andre lande er i samme situation og at FINA’s tolkning kan føre til tomme baner ved OL i 4x200 fri for kvinder og/eller et lavere sportsligt niveau. 

 

Efter et intenst forløb modtager Dansk Svømmeunion ved midnatstid den 29. juni et sidste svar fra FINA, der konkluderer og garanterer, at der ikke vil være holdkapper ved OL, hvorpå der er svømmere, der ikke som minimum opfylder individuelle b-kravtider. 

 

I tæt dialog med Danmarks Idrætsforbund aftales at informere svømmerne dagen efter den 30. juni angående den nedslående nyhed.

 

Uddybende citater til forløbet

 

- Flere var så tætte på OL-kvalifikation, at de næsten kunne dyppe tæerne i vandet. At det så ikke sker, er naturligvis meget hårdt, og noget af det værste passionerede svømmere kan opleve. Det er også derfor, at vi på alle organisatoriske niveauer har kæmpet svømmernes sag intenst med opbakning fra både Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Desværre er det alene FINA, der er autoriteten på dette område, og de har fastholdt deres krav om, at holdkapsvømmere som minimum skal efterleve individuelle b-kravtider, på trods af deres betingelsesløse invitation. Det gør alle fire holdkapsvømmere desværre ikke, og det er derfor, holdkappen ikke stiller til start ved OL, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

 

- I hele processen har vi holdt svømmerne informeret og været i tæt kontakt med dem undervejs. Vi vil dem det bedste og har kæmpet med næb og klør for at få dem med til Tokyo. På alle tænkelige niveauer har vi forholdt FINA vores kritik, uden det dog har ændret på deres standpunkt, som de først gjorde os opmærksomme på sent i processen, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

 

- Ligesom andre idrætter kan også svømmere kun deltage ved OL, hvis de overholder de internationale fonbunds krav. Det gør de ikke i dette tilfælde, og det er smadderærgerligt. Vi ville have værdsat at have en holdkap med sportsligt potentiale med til OL, og derfor har vi efterprøvet FINA’s fortolkninger på samtlige stadier, uden det dog har fået FINA til at ændre på deres synspunkter. Det er altså ikke en fejl, der er årsag til, at Danmark ikke er til start i kvindernes 4x200 meter fri. Det er fordi, holdkapsvømmerne ikke lever op til FINA’s bestemmelser, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

 

- I Dansk Svømmeunion ønsker vi at holde fokus på den videre karriere for de berørte svømmere, og alle de øvrige svømmere som jagtede en eller flere OL-kvalifikationer samt det hold, der skal dyste ved OL i Tokyo fra på lørdag. Det er naturligt at ærgre sig, men det er en præmis i sporten, at tingene ikke altid går, som man godt kunne tænke sig, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.