0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rekordhurtige holdpræstationer under vanskelige forhold ved EM Junior

14-07-2021

Dansk Svømmeunions juniorlandstræner Thomas Stub evaluerer juniormesterskabet.

Af: Klaus Bach Christensen

Hele den forgangne uge blev der afholdt EM for juniorsvømmere. 14 danske juniorer havde kvalificeret sig til europamesterskaberne, hvis konkurrencer foregik under corona-strikse forhold i den italienske hovedstad Rom.

 

Restriktionerne for at undgå coronasmitte betød blandt andet, at holdene først måtte ankomme dagen før, konkurrencerne begyndte, samt at svømmerne kun måtte træne og opholde sig i afmærkede områder på særlige tidspunkter. Begrænsningerne, som svømmerne skulle indordne sig under sammenholdt med et udendørsstævne med temperaturer på den anden side af 30 grader og høj sol, vurderer Dansk Svømmeunions juniorlandstræner Thomas Stub, at flere nationer havde svært ved at håndtere.

 

- Vi stillede til start med en gruppe svømmere, som stort alle sammen er debutanter på den europæiske juniorscene og altså uden erfaring på det her niveau. At de så samtidig bliver lukket inde i en boble, hvor alt foregår efter meget strenge protokoller, har helt sikkert påvirket deres performance. Vi slutter europamesterskaberne med en PR-procent på 26, hvilket er lidt under det forventelige, siger Thomas Stub.

 

Foto: Sune Thonesen

 

Han forklarer, at der normalt er større udvikling blandt svømmerne fra kvalifikationsstævnet (Danish Open) og frem til europamesterskaberne. Juniorlandstræneren pointerer dog, at svømmerne har arbejdet rigtigt godt og koncentreret, samt at alle vender hjem med værdifulde erfaringer. 

 

- Alle har stort set levet op til det niveau, de er udtaget på, men de store forbedringer og positive overraskelser udeblev, forklarer Thomas Stub.

 

På trods af svære omstændigheder lykkedes det juniorlandsholdet at præstere to juniorrekorder og svømme sig til to finale- samt otte semifinalepladser. 

 

- Der var flere gode præstationer, og drengenes to juniorrekorder i 4x100 meter medley er svære ikke at nævne. På trods af madforgiftning og de gener, det medfører, vidner flere af vores præstationer som gruppe om, at dansk svømmesport har et juniorlandshold, der virkelig gerne vil præstere og lykkes på den internationale scene. Erfaringerne og oplevelserne er jeg sikker på kommer svømmerne, trænerne og dermed SvømmeDanmark til gode fremadrettet, siger Thomas Stub. 

 

Vil du dykke nærmere ned i resultaterne fra EM Junior, kan du se alle resultater her

 

Se juniordrengenes reaktion, da de avancerer til finalen i 4x100 meter holdmedley - giv dem et like!

 


 


Cookieindstillinger