0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt fra formanden

30-06-2021

Det er efterhånden 10 uger siden, jeg blev valgt som formand på generalforsamlingen. Der er sket meget siden da.

Af: Pia Johansen

Jeg har, fra det øjeblik I valgte mig til formand, oplevet et væld af nye, spændende opgaver, relationer og indtryk. I de første uger fyldte især mediernes interesse rigtig meget. Sideløbende har jeg mødt og talt med rigtig mange af Dansk Svømmeunions samarbejdspartnere. Jeg er blevet introduceret til DIF´s organisation og har mødt flere nøglepersoner, ligesom jeg har haft adskillige samtaler med såvel DIF´s nyvalgte formand Hans Natorp, de to næstformænd og andre i bestyrelsen.

 

Jeg har talt med repræsentanter fra såvel TeamDanmark, DGI, formænd fra andre specialforbund samt formændene fra de øvrige nordiske svømmeforbund. Alle steder har jeg oplevet stor opbakning og imødekommenhed. Temaer og diskussioner har være mange, men især ny retning i de internationale relationer har fyldt meget. Samtidig har mit fokus været på udvikling af nye, eksisterende og tværfaglige idrætsfællesskaber, samarbejdsrelationer og digitale muligheder i lyset af corona-erfaringer.

 

Jeg har også haft mulighed for at møde en stor del af Dansk Svømmeunions ansatte, ligesom Merete Riisager og jeg har haft talrige udbytterige og konstruktive samtaler. Der er rigtig mange opgaver at tage fat på for organisationen og bestyrelsen ovenpå en længere, turbulent periode, hvor corona også har givet vores medlemsklubber nok at se til. 

 

Vi har afholdt tre bestyrelsesmøder – det seneste den 2. weekend i juni. Det var første gang vi mødtes fysisk i Idrættens Hus. Det var sjovt at opdage, at på teams-møder er alle lige høje – men virkeligheden er, at vi er meget forskellige - både i højde, men også i køn, alder og (heldigvis) holdninger. Jeg tror på, at forskellighederne er med til at styrke vores diskussioner og i sidste ende vores beslutninger. Et af mødets temaer var, hvordan vi kan være mere synlige og tilgængelige for klubformænd, bestyrelser og frivillige i SvømmeDanmark i løbet af året. Et tiltag er I ved at læse nu.

 

Jeg og flere af mine bestyrelses-kolleger vil via Unionens kanaler løbende fortælle stort og småt fra arbejdet i bestyrelsen, i disciplin-udvalg og om de øvrige opgaver, som også er en del af bestyrelsesarbejdet.

 

Heldigvis er Danmark og dermed SvømmeDanmark godt i gang med at lempe på corona-restriktionerne. Jeg ser frem til at få lejlighed til at møde så mange af jer som muligt efter sommerferien og hen over efteråret, når vi igen kan samles til stævner, events, seminarer eller ude i jeres klubber. Som medlemsklub er I naturligvis altid velkomne til at kontakte mig, eller et af de øvrige bestyrelsesmedlemmer, for at aftale et besøg online eller ”in real life”. Vi vil rigtig gerne høre jeres historier, gode ideer og andre input.

 

Afslutningsvis vil jeg ønske alle i SvømmeDanmark en fantastisk sommer. Jeg glæder mig til at følge alle jer atleter og frivillige, som hen over sommeren deltager i Aqua camps, outdoor events eller internationale mesterskaber.

 

Rigtig god fornøjelse til svømmere og teamet bag, når I rejser til OL i Tokyo i juli. Vi glæder os til at heppe på jer og ønsker jer alle den allerbedste oplevelse.

 

Pia Johansen

Formand, Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger