0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Byråd giver en kvart million til børnenes sommerferie

24-06-2021

Greve Byråd har bevilget en kvart million til sommerferieaktiviteter, der skal afvikles i samarbejde med kommunens foreninger.

Af: Simon Bro

Byrådet i Greve har sat penge af til, at sommerferien bliver fyldt med indhold og aktiviteter for de børn og unge, som ellers bare skulle slå tiden ihjel.

 

I samme ombæring er der også blevet plads til at gøre noget ved det store hul, der er blevet skabt i svømmeundervisningen for skolebørn i forbindelse med den lange nedlukning. Her er der afsat penge, så 4. klasses elever kan få lært at svømme - da de under nedlukningen måtte være hjemme på det tidspunkt, hvor de egentlig skulle have øvet svømmetag og livredning i Greve Svømmehal.

 

I samarbejde med lokale foreninger sørges der i fællesskab for, at børnene kan opnå de livsvigtige kompetencer, der er forbundet med en dag ved vandet. Livredderfærdigheder, svømmeevner og strandsjov er i fokus nu, hvor børnene endelig kan komme i vandet igen, og netop den slags tiltag ser Dansk Svømmeunion på med meget positive svømmebriller. Direktør Merete Riisager udtaler:

 

- Al idræt er dejligt, men svømning er rent faktisk livsvigtigt. Selvom vi er et land, der er omgivet af vand, er det kun hvert andet danske barn, der får lært basale svømmefærdigheder, mens de går i grundskolen, selvom det står i loven, at de skal modtage svømmeundervisning. Derfor er det skønt, at man i Greve giver svømningen noget ekstra opmærksomhed.

 

Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kommuner landet over følger Greve Byråds eksempel og afsætter midler til at lukke hullerne i skolernes svømmeundervisning, der er skabt af den lange nedlukning. Sådan kan vi undgå, at en hel årgang står uden de livsnødvendige kompetencer, der ligger i at kunne begå sig i vandet.

 

Der skal lyde en stor tak til GTI Swim for at være forløber på projektet samt Greve Svømmehal og Greve Kommune, herunder Kultur- og Fritidsudvalget for at støtte op om initiativet fra GTI Swim.

 

I kan læse mere om Greve Byråds tiltag her, og I er altid velkomne til at kontakte public affairs konsulent i Dansk Svømmeunion Simon Bro på mobil: 50700991, hvis I ønsker rådgivning om, hvordan I kan påvirke jeres kommunes beslutninger.

 

Dansk Svømmeunions direktør, Merete Riisager.


 


Cookieindstillinger