0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det spirer i dansk eliteudspring!

20-06-2021

To debutanter på den internationale scene tegner det danske landshold ved EJM i udspring, der afholdes i Kroatien denne uge.

Af: Victor Valore, disciplinleder

Dansk eliteudspring har i en årrække været tegnet af Andreas Sargent Larsen (Circolo Canottieri Aniene), der vandt VJM i 2014, Martin Bang Christensen (IF Lyseng), som har været det danske OL-håb til Tokyo og Laura Venetia Valore (Hovedstadens Svømmeklub), som netop har haft sin internationale seniordebut ved EM i Budapest. Mens Andreas i dag springer for det italienske landshold, så har Martin og Laura udgjort det danske eliteprojekt.

 

Men disse garvede udspringere bliver nu suppleret i eliteprojektet af Zoe Jespersgaard (f. 2003) og Johan Rode (f. 2005), begge fra Lyngby Udspringsklub af 2002.

 

Zoe Jespersgaard er bosiddende i Los Angeles og træner til dagligt i UCLA Diving. Zoe har sprunget mange konkurrencer indenfor USA, et land, der udspringsmæssigt er så stort, at man ikke på samme måde konkurrerer udenlands, som det er normen i Europa.

 

Under et studieophold i Danmark sidste år blev Zoe tilknyttet Lyngby Udspringsklub af 2002, hvor hun fra dag ét gjorde sig bemærket med en stærk træningsmoral og med afsæt i en springserie, som opfylder alle forventninger til international deltagelse på den europæiske scene.

 

Hendes første deltagelse ved et dansk DM resulterede således også i danske mesterskabstitler i junior som i seniorrækken. Zoe vil ved EJM springe både 1m og 3m vippe i piger årgangsgruppe A.

 

Sammen med Zoe udgør Johan Rode det danske landshold til EJM. Johan er udspringsmæssigt vokset op i Lyngby Udspringsklub af 2002, hvor han i mere end fem år har været trænet af Claus Friislund og Anders Skov.

 

Johan har udgjort en del af en trio sammen med klubkammeraterne Samson Lohse og Christian Vinding, men i det seneste år er det gået stærkt med Johans udvikling, og han har således bragt sig i en konkurrencemæssig unik position, hvilket også er blevet anerkendt af Gentofte Kommune, som har udtaget Johan til kommunens eliteprogram og således støtter hans udvikling.

 

Johan har tidligere repræsenteret Danmark ved et nordisk juniormesterskab og skal ved EJM springe 1m i drenge årgangsgruppe B. Johan er i praksis årgangsgruppe A siden årsskiftet, men grundet aflysningen af sidste års EJM har han mulighed for i år at deltage i årgangsgruppe B.

 

Vi ønsker Zoe og Johan held og lykke de kommende dage!

 

 

Læs mere om EM i udspring for juniorer her.


 


Cookieindstillinger