0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk rekord og internationale kvalifikationer ved EM i Budapest

17-05-2021

Manglende marginaler tager ikke pynten af en flot EM-start for svømmelandsholdet.

Af: Klaus Bach Christensen

Et hungrende SvømmeDanmark fik i dag endelig stillet sulten efter international topsvømning, da starten på EM gik i Budapest. I den flotte vandsportsarena, Duna Arena, viste landsholdssvømmerne fra første fløjt, at de er taget til Ungarn for at præstere.

 

Dagens højdepunkt var kvindernes 100 meter fri holdkap, som i aftenens finale kæmpede sig til en fjerdeplads og svømmede dansk rekord med tiden 3.36.81 – 0,22 sekund hurtigere end den tidligere holdkaprekord fra EM i Glasgow 2018. Holdet bestod af Signe Bro fra Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC (53.73), Jeanette Ottesen fra Farum Svømmeklub (54.89), Julie Kepp Jensen A6/NTC (54.63) og Pernille Blume fra SIGMA Swim (53.56). I formiddagens indledende løb havde Emily Gantriis fra Helsinge Svømmeklub været med til at kvalificere holdkappen til finalen.

Først den 31. maj vides det, om holdkappen har kvalificeret sig til OL i Tokyo. For at holdkappen kvalificerer sig skal den være i top-4 på FINA's verdensrangliste, fraregnet de 12 bedste nationer fra VM Langbane 2019.

 

I kvindernes semifinaler i 50 meter frisvømning var Danmark repræsenteret med to svømmere. Pernille Blume sprintede sig i mål i årsbedste tid for hende, 24.06, hvilket sendte hende videre til finalen i hurtigste tid. Julie Kepp Jensen fra A6/NTC, der ligesom Pernille Blume også tidligere har svømmet under OL-kravet på distancen, blev noteret for tiden 24.76 og en 9. plads akkurat udenfor morgendagens finale.

 

Pernille Blume er videre til kvindernes finale i 50m fri i hurtigste tid.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Tidligere på dagen lykkedes det Emilie Beckmann fra Tune I.F./GTI/NTC at svømme sig videre til semifinalerne i kvindernes 100 meter butterfly. Den danske butterflysvømmer, der allerede har klaret OL-kravet på 100 meter butterfly, formåede dog ikke at avancere til finalen. Emilie Beckmann slutter på en samlet 9. plads i tiden 58.24.

 

Tobias B. Bjerg fra Hørsholm Svømmeforening/NTC var yderst tæt på at kvalificere sig til sit første OL i formiddagens løb på 100 meter brystsvømning. Her tilbagelade han distancen i tiden 59.95 - blot 0,02 sekund fra OL-kravet. I semifinalerne lykkedes det ikke Tobias B. Bjerg at forbedre tiden, og han sluttede på en samlet 14. plads i tiden 1.00.12. I flere måneder har fibersprængninger på skift desværre holdt den dygtige brystsvømmer fra at træne optimalt.

 

I formiddagens indledende heats var Danmark repræsenteret med fire herrer i 400 meter fri. EM-debutant Christoffer H. Andersen fra Søllerød Svømmeklub svømmede ligesom Oskar Lindholm fra Aarhus Swim personlig rekord. Bedst gik det for Mikkel Gadgaard fra Esbjerg Svømmeklub, der slog ind i tiden 3.49.93, hvilket både er under kravet til EM Kortbane senere på året og personlig rekord med mere end 2,64 sekunder.

 

Se videointerview med Esbjerg-svømmeren her.

 

I morgen fortsætter EM i svømning, som kan følges live på TV2 SPORT fra 9.55. Har man ikke TV 2’s kanaler, kan europamesterskaberne i svømning også streames gratis via LENs hjemmeside.

 

Alle dagens EM-resultater kan ses her.

 

Internationale kvalifikationer

EM Kortbane, 2.-7. november, Kazan, Rusland

  • Tobias B. Bjerg 100m brystsvømning
  • Mikkel Gadgaard, 400m frisvømning
  • Julie Kepp Jensen, 50m frisvømning
  • Pernille Blume, 50m frisvømning
  • Signe Bro, 100m frisvømning
  • Emilie Beckmann, 100m butterfly

 

VM Kortbane, 16.-21. december, Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater

  • Julie Kepp Jensen, 50m frisvømning
  • Pernille Blume, 50m frisvømning
  • Emilie Beckmann, 100m butterfly
  • Signe Bro, 100m frisvømning

 


Cookieindstillinger