0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Glædeligt: Vores voksne medlemmer må komme tilbage i vandet

04-05-2021

Personer over 18 år kan med coronapas hoppe i vandet fra torsdag den 6. maj.

Af: Klaus Bach Christensen

Et bredt politisk flertal er natten til tirsdag nået til enighed om en yderligere genåbning af Danmark. Af aftalen fremgår det, at der åbnes for indendørs idræt for personer mellem 18 og 70 år fra på torsdag, hvilket betyder, at vores indtil nu tørlagte medlemmer endelig kan finde badetøjet frem og pakke svømmetasken.

 

Af aftalen fremgår det dog, at personer over 18 år kun kan genoptage den indendørs idræt med coronapas. Det giver malurt i bægeret, da vi ligesom Danmarks Idrætsforbund ikke mener, at foreninger og frivillige skal tjekke medlemmers personlige sundhedsoplysninger.

 

- Check af personlige sundhedsdata rimer ikke på frivilligt foreningsliv. Vi er glade for, at alle vores medlemmer endelig kan komme i vandet igen, men vi ønsker hurtigst muligt at få fjernet kravet om, at frivillige skal agere dørmænd i foreningerne. I Dansk Svømmeunion frygter vi, at uklare regler vil være vanskelige at administrere for foreningerne, og det vil føre til unødige konflikter og besvær. I sidste ende kan det betyde, at mange medlemmer slet ikke kommer i gang med deres sport. Vi har i vores foreninger og klubber vist, at vi kan holde smitten nede med de overordnede retningslinjer og sund fornuft. Det vil vi gerne have lov til at fortsætte med, siger direktør i Dansk Svømmeunion Merete Riisager.

 

Vi er i arbejdstøjet for at få afklaret samtlige dele af aftalens indhold. De endelige retningslinjer er endnu ikke tilgængelige, men vi opdaterer Vandsportens Corona-regler så snart, det er muligt. Her vil det blandt andet også blive klarlagt, hvordan kontrol af coronapas vil foregå i praksis.

 

Opsummerende kan vi dog fastslå:

  • Indendørs idræt for ikke kontaktsport i foreningsregi åbnes for personer over 18 år med coronapas og et forsamlingsloft, der følger det generelle indendørs forsamlingsloft fra den 6. maj 2021 (25 personer).
  • Forsamlingsloftet for idræt for personer over 70 år hæves ligeledes fra 10 til 25 personer, så det følger det indendørs forsamlingsloft pr. 6. maj 2021.

 

Foto: Jeppe Bøje Nielsen.


 


Cookieindstillinger