0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

24
Juni
2021
24
Juni
2021
Andet
Webinar om fremme af svømmeinteresser ved kommunalvalget i 2021
Online
24
Juni
2021
Livredderprøver
Åbent-vand Underviserprøven Red21-3683
TrygFonden Kystlivredningsuddannelsescenter

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

30 juni Horsens

14. august Sønderborg

18. august Odense

7. september Holbæk

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

28. august Odense

Modul 4 - Ledende måldommer og tidtager

14. august Esbjerg

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

24
Juni
2021
Livredderprøver
Åbent-vand Underviserprøven Red21-3683
TrygFonden Kystlivredningsuddannelsescenter
30
Juni
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3673
Horsens Svømmeklub
3
August
2021
Træner/instruktør
Livredderakademi LAKA21-3655
TrygFonden Kystlivredningsuddannelsescenter

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Årets første high diving træning afholdt i Halsskov Færgehavn

19-04-2021

Cirka 20 springere udnyttede den 1. april 2021 muligheden for udendørs træning.

Af: Amanda Egerod Lund & Klaus Bach Christensen

Den 1. april afholdte den Odense-baserede klub High Diving Denmark, årets første udendørs high diving træning på Halsskov Færgehavn, ved de gule containere. Til træning mødte 20 springklare mænd og en enkelt dame op, klar til at kæmpe mod vand, vejr, vind og temperaturer der var bekymrende tæt på frysepunktet. Klædt i neopren fra top til tå, og bevæbnet med kaffe og varmeblæsere, trodsede springerne det kolde vand, for at øve high diving og gøre klar til at deltage i én af de tre planlagte udendørs konkurrencer til sommer. Af de 20 deltagende var såvel garvede veteraner som pure nybegyndere, klar til at prøve kræfter med den udfordrende sport. Til træningen blev der sprunget fra højder op til 13 meter.

 

Mads Søndergaard, som er leder for high diving, deltog selv på træningsopholdet, hvor han agerede instruktør. Mads beskriver træningsopholdet således: ”Det jeg oplevede, var nok de mest udfordrende træningsforhold jeg nogensinde har været udsat for. Vandet var 6-7 grader, og vinden blæste med 11 m/s, så vidt jeg husker. Vi havde en masse nye med som var kommet for at prøve sporten, og de kæmpede imponerende. Jeg ved hvordan det er at skulle prøve high diving for første gang, og det er sindssygt svært bare i sig selv”.

 

Under træningsopholdet, var sikkerheden prioriteret højt. Der var lånt overtræksvåddragter og dykkersvømmerfødder. Hermed kunne der være en mand i vandet, hver gang der skulle udføre et spring. Dagen inden havde Mads og Sune, som er kasserer i High Diving Denmark, været ude med dykkerbriller for at tjekke bunden og sigtbarhed. Hermed sikrede de sig, at vandet var forsvarligt. Under hele påsketræningen agerede Sune sikkerhedsansvarlig. Han koordinerede sikkerhed både i vand og tårn.

 

Mads fortsætter: ”Når vi træner high diving så prøver vi altid at gå så metodisk til værks som muligt, altså vi tager små skridt, og sender ikke nogen på højderne der ikke er klar til det, for at udfordre folk tilpas til at de får rushen af at overvinde sig selv, uden at gøre noget uforsvarligt. High diving handler lige præcis om at gøre ting som man ærligt troede var umuligt for sin krop, og det er det der er så tiltrækkende ved sporten. Til den her påsketræning oplevede vi hurtigt da vi kom i gang at vandet var så koldt at deltagerne ikke havde særlig mange spring i sig før det simpelthen blev for koldt, så vi nåede ikke så meget teknisk nørderi som vi gerne ville. For mange, specielt af de nye, blev oplevelsen at overvinde at springe til vand, der var så koldt som det var, hvilket i sig selv var vildt. På trods af vandet var der nogle, også af de nye, der satte højderekorder, og lavede helt nye spring. Det har jeg respekt for”.

 

Andreas Emil Boulund, som er bestyrelsesmedlem i High Diving Denmark, deltog selv på træningsopholdet, han fortæller om sin oplevelse: "Det var en fantastisk dag med god stemning. Alle bakkede op om træningen og viste at selv om vandet var syv grader, og vinden var ved at blæse folk omkuld, kunne man sagtens have højt humør og springe ud fra højderne. Jeg lavede selv et par spring, men det mest imponerede var dem, som ikke havde erfaring med High Diving bare gav den gas og ikke lod sig ryste. Alt i alt en god dag med masser af fede spring og god stemning."

 


Foto: High Diving Denmark

 

Den nuværende danmarksmester i både high diving og tårnudspring, Jonas Madsen deltog også selv på træningsopholdet. Jonas er 21 år og bor til dagligt i Odense, hvor han træner i FREM Odense. Jonas fortæller, hvordan han oplevede træningsopholdet: ”PåskeCamp, det var fedt. Der var så mange mennesker på en torsdag klokken 09.00 og det var endda seks grader udenfor. Det var fedt at se, at så mange mennesker komme og det gåpåmod der var. Vandet var meget koldt, men der var så mange, der havde lyst til at komme, fordi de havde kedet sig under corona. Vi fik sprunget en hel masse, og det var så dejligt at komme i gang igen og være ude og hoppe lidt højt”. Jonas sluttede også af med at rose Sune, der havde styr på sikkerheden, som var i top.

 

Mads slutter af med at fortælle om idéen bag træningsopholdet: ”Hele idéen med træninger som den er at få nogle flere med til sporten. Vi har, som alle andre været handicappede på udviklingen på grund af corona, så da nyheden kom om, at man måtte dyrke idræt udendørs, så sprang vi i. Vi kunne sagtens være taget ud bare os selv, altså os som har været i gang i et stykke tid, men vi brænder for at eksponere flere for sporten, for vi ved, hvad den kan”.

 

High diving er en lille sportsgren i Danmark, som i Dansk Svømmeunion figurerer som underdisciplin af udspring. Selvom Danmark historisk har haft flere profiler i sporten, som f.eks. Magnus Gardarsson der blev verdensmester i 2003, blev det første danmarksmesterskab først afholdt i 2020 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, af High Diving Denmark.

 

Hvis du er interesseret i at høre mere om high diving eller har lyst til at prøve sporten, så tag kontakt til Mads Søndergaard på highdivingdenmark@gmail.com eller +45 27 24 88 70, for at høre mere. Man er også velkommen til at finde facebookgruppen ’Dansk high diving’, som er samlingspunkt for træningsinteresserede.