0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SvømmeDanmark er fortsat i landets medier

15-04-2021

Tak til alle de klubber, der på tasterne bidrager til at påvirke genåbningsforhandlingerne.

Af: Amanda Egerod Lund & Klaus Bach Christensen

I Dansk Svømmeunion arbejder vi på højtryk for, at foreningssvømning kan genåbne hurtigst muligt. Klubberne bidrager fortsat aktivt, og flere klubber er kommet til tasterne og begyndt at skrive læserbreve til både de lokale og nationale medier. Heriblandt kan nævnes SwimTeam Neptun, Svømmeklubben Frem Odense, Hovedstadens Svømmeklub og mange andre klubber.

 

I Randers Amtsavis har Kim Hornbæk, formand for SwimTeam Neptun, skrevet læserbrevet, ”Lad svømmedanmark kommer tilbage i vandet”. Heri skriver Kim om nedlukningen af svømmehallerne og bekymringen for, at børn ikke lærer at svømme: ”Mange forældre tilmelder deres børn til svømning for at blive fortrolige med vandet, og i et land som Danmark, hvor uanset, hvor man bor, så ligger der en strand i nærheden, bør badesikkerheden vægtes utroligt højt. Med den lange nedlukning af svømmesporten vil der være mange børn, som ikke har lært, hvordan man skal opholde sig i vandet på en sikker måde og med risiko for farlige situationer ved stranden”.

 

Christian Heyde-Petersen, der er, formand for Svømmeklubben FREM Odense har til Fyens Stiftstidende skrevet læserbrevet, ”Sammenhæng og sundhed – skal vi ikke det mere?”. Christian skriver i læserbrevet: ”Vi begynder at se ind i en situation, hvor idræts- og foreningslivet har været lukket/underlagt restriktioner i et år, og det bliver en gevaldig regning, der skal betales senere, når sammenhængskraften er blevet mindre. Men regningen bliver endnu større i form af manglende folkesundhed. Det er lang tid i et ungt liv ikke at have dyrket foreningsidræt som situationen er nu – der er bånd der ikke knyttes, venskaber der ikke skabes, og så er det især et aktivt liv med alle de sundhedsmæssige goder, der forsvinder. Hvordan skal vi skabe raske, aktive, rørige mennesker uden idræt?”.

 

Foto: Jesper Westley

 

Formand for Hovedstadens Svømmeklub, Allan Nyhus, har skrevet læserbrevet, ”Giv os nu lov til at svømme”, som er publiceret i Politikken.  Her skriver formanden for Hovedstadens Svømmeklub: ”Forskning fra Biomedicinsk Institut og Sektion for Idræt ved Aarhus universitet, udarbejdet i samarbejde med Dansk Svømmeunion, viser, at hvis svømningen havde været fuldt lukket ned i efteråret 2020, som tilfældet er nu, ville cirka 30 personer mindre have været smittet med sarsCoV-2 i direkte relation til foreningssvømning”.

 

Se tidligere læserbreve her.

 

I Dansk Svømmeunion sætter vi stor pris på opbakningen fra klubberne om genåbningen. Bidrager du og din forening med læserbreve eller andet, hører vi gerne fra jer på svoem@svoem.dk.


 


Cookieindstillinger