0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Udspringer Martin Bang Christensen skal forsøge at kvalificere sig til OL

13-04-2021

Til maj afholdes der World Cup for udspringere i Japan. Her springer Martin for at kvalificere sig til de olympiske lege.

Af: Klaus Bach Christensen

Efter meget usikkerhed omkring afholdelsen af World Cup i udspring, er det nu endelig bekræftet. World Cuppen afholdes i den japanske hovedstad Tokyo fra den 1. til 6. maj. Vores udspringer Martin Bang Christensen fra IF Lyseng Svømning skal repræsentere Danmark, og hans ambition er at springe sig til en dansk nationsplads for deltagelse ved OL senere på året ved at opfylde det pointkrav, som er opstillet for dansk OL-deltagelse.

 

Ved OL springes der individuelt i to discipliner, henholdsvis 3 meter vippe og tårn. Martin har hidtil repræsenteret Danmark på tårnet (10 meter), en disciplin som nærmest ikke kan trænes i Danmark. Tidligere har Martin derfor tilbragt lange perioder i Tyskland og England for at kunne træne tårn, men nedlukningen af grænserne har sat en stopper for den mulighed. 

 

Martin valgte derfor i efteråret at omlægge sit fokus til at træne 3 meter vippe, som er en disciplin, hvor han så sent som ved NM i Stockholm i 2019 leverede flotte præstationer.

 

Foto: Yakov Munkebo. 

 

Grundet manglen på internationale kvalifikationsstævner, kombineret med en skadespause, er Martin subjektivt udtaget. Martin havde sin EM-debut i 2016, hvor han i London sprang synkrotårn med Andreas Sargent Larsen. I 2019 sprang Martin individuelt tårn i Kiev. World Cuppen i udspring har været afholdt siden 1979. Det er første gang, at Danmark deltager.


 


Cookieindstillinger